Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Σε 24ωρη καθολική απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στο τσιμεντάδικο της Χαλκίδας, απαντώντας στην αδιαλλαξία της πολυεθνικής «Λαφάργκ» που προσπαθεί, μεταξύ άλλων, να εγκαταστήσει εργολάβο στο λατομείο και να πετάξει στο δρόμο τους σαράντα εργαζόμενους σε αυτό. Στη χτεσινή απεργία, διευθυντικά στελέχη της επιχείρησαν να καταγράψουν σε κάμερα τους εργαζόμενους στην περιφρούρηση.

ΟΤΕ: Σε παναττική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, ενώ η γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού προκειμένου να προσαρμόσουν το καταστατικό του στις διατάξεις του αντιλαϊκού - αντεργατικού νόμου της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση πήρε νέα αναβολή για τις αρχές Απρίλη. Η διοίκηση του ΟΤΕ, με ασφαλιστικά μέτρα ζήτησε χτες να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική, για να στείλει προφανώς το μήνυμα ότι οι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν. Η απόφαση της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων μέχρι χτες αργά το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστή.

«ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου πραγματοποιούν σήμερα (8 π.μ. - 10 π.μ.) οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΣΕΑΑΝ: Αγωνιστική κινητοποίηση αναπήρων, γονέων και κηδεμόνων στο υπουργείο Απασχόλησης για το δικαίωμα στη δουλιά, για μαζικές προσλήψεις και δημόσια Προστατευμένα Εργαστήρια πραγματοποιεί σήμερα στη 1 το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 12.30 στην Ομόνοια. Η ΣΕΑΑΝ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 29 του Μάρτη.

«ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»: Στα όρια της επικινδυνότητας βρίσκεται η λειτουργία του νοσοκομείου «Α. Ολγα» στη Ν. Ιωνία, λόγω των μεγάλων ελλείψεων κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό. Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης. Ο υφυπουργός Υγείας Α. Γιαννόπουλος παραδέχτηκε ότι οι μονάδες των νοσοκομείων είναι υποστελεχωμένες και είπε ότι στο νοσοκομείο «Αγ. Ολγα» αντιστοιχούν 53 νοσηλεύτριες μέσω ΑΣΕΠ, ενώ είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για την πρόσληψη 17 διοικητικών. Το νοσοκομείο, τόνισε, στην παρέμβασή του ο Π. Κοσιώνης καλύπτει μια τεράστια περιοχή, οι αναγκαίες προσλήψεις καθυστερούν, ενώ και όταν γίνονται δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μέχρι τις 4 Απρίλη συνεχίζονται οι εκλογές του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη των νέων οργάνων, καθημερινά από τις 8 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του Σωματείου στον 3ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν αύριο Τετάρτη, 28 Μάρτη, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΤΕΒΕ Νίκαιας και Κορυδαλλού, έξω από τα κεντρικά Ιατρεία του ΙΚΑ στη Νίκαια (Μούγλων 21). Αντιδρούν στην υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας του ΙΚΑ στην πόλη. Με ανακοίνωσή της, εξάλλου, και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά και πέριξ δήμων καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις τεράστιες ελλείψεις στο Τζάνειο Νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ