Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τους ... υποδέχτηκαν με ασπίδες και κλοτσιές

Βίαιη αστυνομική επίθεση δέχτηκαν, χτες, φοιτητές της Νομικής στην προσπάθειά τους να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Οι δυνάμεις καταστολής απαγόρεψαν στους φοιτητές να πλησιάσουν το υπουργείο. Μια αντιπροσωπεία 20 φοιτητών, που ήθελε να επιδώσει το ψήφισμα του συλλόγου της, αντιμετωπίστηκε λες και ήταν ομάδα «τρομοκρατών» που ήθελε να καταλάβει το υπουργείο!

Οι αστυνομικές δυνάμεις, αφού ζήτησαν να προχωρήσει μόνο αντιπροσωπεία της αντιπροσωπείας (!), απώθησε βίαια τους φοιτητές, με ασπίδες και κλοτσιές. Στη συνέχεια δύο ακόμα διμοιρίες και δύο κλούβες εμφανίστηκαν για να επιβάλουν την... τάξη! Στη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε μια φοιτήτρια και αργότερα, στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε πως οι αστυνομικοί της είχαν σπάσει τη μύτη. Προκλητική ήταν η «εκδοχή» του ΜΑΤατζή, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης: Υποστήριξε πως η κοπέλα χτύπησε επειδή έπεσε πάνω στην ασπίδα του! Η Αστυνομία το απόγευμα δήλωνε πως... απλά εμπόδισε τους φοιτητές να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό!

Καταγγελία της Πανσπουδαστικής

Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει τη σκληρή αστυνομική βία και καταστολή με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι οι φοιτητές του Συλλόγου». Υπογραμμίζει πως «όταν οι φοιτητές επιχείρησαν να περάσουν για να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα με διαταγή των παρόντων αξιωματικών δέχτηκαν επίθεση με κλομπ, ασπίδες και κλοτσιές από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν να σπάσει η μύτη του μέλους της ΠΚΣ, Ανδριοπούλου Δήμητρας, και να τραυματιστούν ελαφρά και άλλοι φοιτητές και φοιτήτριες».

Τέλος, τονίζει ότι «αυτές οι πρακτικές δε μας τρομοκρατούν, μας εξαγριώνουν. Ξέρουμε καλά ότι οι αγώνες μας, από τη στιγμή που το περιεχόμενό τους χτυπά στην καρδιά της πολιτικής τους και αγκαλιάζονται από χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους, είναι ο χειρότερός τους εφιάλτης».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org