Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Στοχεύουν τετράδα

Αγχώθηκε, αλλά τελικά η Εθνική ανδρών κατάφερε να χαμογελάσει τελευταία έναντι της Ρουμανίας και πλέον να φιγουράρει στους οκτώ του παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου που γίνεται στη Μελβούρνη. Η ελληνική ομάδα πόλο νίκησε με 8-7 τη Ρουμανία στον αγώνα μπαράζ για την πρόκριση και θα διεκδικήσει τη θέση στην τετράδα κόντρα στην πανίσχυρη Εθνική Σερβίας το πρωί (08.00) της Τετάρτης. Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 4-1, 0-2. Από δύο γκολ πέτυχαν ο Γ. Αφρουδάκης και ο Βλοντάκης και από ένα οι Σχίζας, Μάζης, Κοκκινάκης, Ντόσκας.

Εξαλλου σήμερα το πρωί (08.00) αναμένεται να διεξαχθεί ο κρίσιμος αγώνας της Εθνικής γυναικών με τη Ρωσία, με στόχο επίσης την πρόκριση στην τετράδα. Προηγουμένως, τα κορίτσια της Εθνικής είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στους οκτώ, πετυχαίνοντας εύκολη νίκη επί του Καζαχστάν με 9-5.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Ασχημο ξεκίνημα για τους στόχους του είχε ο Αρης Γρηγοριάδης, καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο, αφού με την επίδοση 55.12 τερμάτισε στην 7η θέση (11η συνολικά). Ωστόσο, το καλό για τον Ελληνα κολυμβητή είναι ότι ο χρόνος του στα προκριματικά 54.95 του έδωσε απευθείας και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Αποκλείστηκε στο ίδιο αγώνισμα ο Γιάννης Γιαννούλης. Εκτός ημιτελικών στα 100μ. πρόσθιο έμεινε ο Ρωμανός Αλυφαντής, καθώς με χρόνο 1:03.51 κατετάγη 44ος. Απόστολος Τσαγκαράκης και Σωτήρης Πάστρας δεν κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά των 50μ. πεταλούδα, όπως και οι Νίκος Ξυλούρης και Ανδρέας Ζήσιμος στα 200μ. ελεύθερο.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Στις καταδύσεις, ο Σωτήρης Τράκας και ο Γιάννης Γαβριηλίδης κατετάγησαν στην 10η θέση στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από πλατφόρμα 10 μέτρων, ενώ η Ιωάννα Δραζίνου και η Ντίνα Γεωργάτου πήραν την 11η θέση στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από τραμπολίνο 3 μ.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ: Την 8η θέση, καλύτερη μέχρι τώρα στην ιστορία του πρωταθλήματος, στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του ομαδικού κατέλαβε η Εθνική ομάδα που συγκέντρωσε 92.167 βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ