Σάββατο 24 Μάρτη 2007 - Κυριακή 25 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το απάνθρωπο σύστημα στις ΗΠΑ

Αυτό και αν είναι φροντίδα στον άνθρωπο! Μιλάμε για το σύστημα Ασφάλισης και Υγείας των ΗΠΑ. Η απίστευτη ιστορία βγήκε στη δημοσιότητα από την «Ουάσιγκτον Ποστ» και αφορά μια μαύρη φτωχή οικογένεια που έχασε το 12χρονο παιδάκι της, τον Ντιμόντε Ντράιβερ, που πέθανε μετά από μόλυνση στον εγκέφαλο που προκλήθηκε από ένα χαλασμένο δόντι.

Ο γιατρός, στο πλήρως εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας των ΗΠΑ, ήθελε 80 δολάρια για να κάνει την εξαγωγή του δοντιού, προκειμένου να μην προχωρούσε η μόλυνση από το απόστημα. Η άμοιρη μητέρα άστεγη, άνεργη και ασφαλισμένη σε μια ιδιωτική εταιρεία, δεν είχε κυριολεκτικά στον «ήλιο μοίρα». Ηταν 5 Οκτώβρη του 2006 και οι γιατροί που είδαν το παιδί επιβεβαίωσαν ότι πρέπει επειγόντως να γίνει εξαγωγή. Ο χειρουργός τού έκλεισε ραντεβού, γιατί ήταν πολυάσχολος, στις 8 Γενάρη 2007, αλλά τότε ακριβώς έληξε η απλήρωτη κάρτα ασφάλισης της άμοιρης μητέρας. Το παιδί βρέθηκε και αυτό ανασφάλιστο.

Τελικά εισήχθη στο νοσοκομείο στις 11 Γενάρη, με αφόρητο πονοκέφαλο, εγχειρήθηκε στον εγκέφαλο δύο φορές και μετά από 6 βδομάδες θεραπείας στα τέλη του Φλεβάρη έσβησε στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Η διάγνωση ήταν «μόλυνση του εγκεφάλου από μηνιγγική εγκεφαλίτιδα που προκλήθηκε από βακτήρια του μολυσμένου δοντιού». Η τραγική ειρωνεία της απάνθρωπης υπόθεσης είναι ότι η μητέρα βρίσκεται σήμερα χρεωμένη με 250.000 δολάρια, που πρέπει να καταβάλει για τις «υπηρεσίες Υγείας» ...που της «προσφέρθηκαν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ