Σάββατο 17 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΑΔΥ
Αθωώνει το τζογάρισμα των αποθεματικών

Την παραίτηση του ΔΣ του Ταμείου ζήτησε χτες ο αρμόδιος υπουργός, γιατί δε λειτούργησε με βάση τους κανόνες της «νόμιμης» κλοπής. Συνάντηση με τον Γ. Γιακουμάτο είχε χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ

Τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων σε όφελος των εργαζομένων και μόνο, ζήτησε χτες αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που συναντήθηκε με τον υφυπουργό Απασχόλησης, τονίζοντας ακόμα μια φορά με κατηγορηματικό τρόπο ότι τα αποθεματικά των Ταμείων, πρέπει να τα διαχειρίζονται οι εργαζόμενοι, αφού πρόκειται για δική τους περιουσία.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την υπόθεση του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και την κλοπή σε βάρος του από τη χρηματιστηριακή «Ακρόπολις». Στο θέμα υπήρξε νέα εξέλιξη αργά χτες το βράδυ, οπότε και το υπουργείο Απασχόλησης, με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι του παραδόθηκε το πόρισμα για το ΤΕΑΔΥ. Με βάση το πόρισμα, ο Σ. Τσιτουρίδης ισχυρίζεται ότι στην απόφαση του ΔΣ του Ταμείου και στην εντολή που δόθηκε στη χρηματιστηριακή εταιρεία δεν καταγράφονται τα όρια αγοράς και πώλησης. Και ότι ενώ η τιμή του συγκεκριμένου ομολόγου ήταν από 99,93 έως 100,05, πωλήθηκε από τη χρηματιστηριακή εταιρεία στο ταμείο 106,75. Επειτα από αυτό, σε μια προσπάθεια διάχυσης των ευθυνών που έχει η συγκεκριμένη κυβέρνηση αλλά και όλο το διάτρητο σύστημα «αξιοποίησης» των αποθεματικών των Ταμείων ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών του ΔΣ του ΤΕΑΔΥ.

Με άλλα λόγια, το υπουργείο δε ζητά να σταματήσει η «κλοπή» των χρημάτων των εργαζομένων, μέσω του τζογαρίσματος των αποθεματικών των Ταμείων, αλλά αυτή να γίνεται με βάση τους κανόνες που θέτουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Στο ίδιο πνεύμα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης είχε δηλώσει νωρίτερα πως την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει σύσκεψη με τον υπουργό Απασχόλησης, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με στόχο να κάνουν «ακόμα πιο αυστηρούς τους κανόνες εποπτείας και επενδύσεων των Ταμείων».

Μέσα και από αυτές τις εξελίξεις, επιβεβαιώνονται οι θέσεις των ταξικών δυνάμεων, όπως τις μετέφερε και στη χτεσινή συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ: Αμεση επιστροφή όλων των χρημάτων που «κλάπηκαν» από τα ασφαλιστικά ταμεία με ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να σταματήσει ο τζόγος με την περιουσία των εργαζομένων στο Χρηματιστήριο.

Στο μεταξύ, χτες ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου κατέθεσε στον εισαγγελέα Εφετών Α. Λιόγα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για το ΤΕΑΔΥ. Ο Α. Λιόγας από χτες έχει εντάξει στη δικογραφία για την «Ακρόπολις» και τα χτεσινά δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η εν λόγω εταιρεία εμπλέκεται και σε άλλες ύποπτες συναλλαγές με ασφαλιστικά ταμεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ