Σάββατο 17 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αγωνιστικό Κιλελέρ

Μαζικό αγωνιστικό «παρών» καλείται να δώσει η μικρομεσαία αγροτιά στο γιορτασμό της 97ης επετείου του Κιλελέρ. Η αυριανή μέρα αποτελεί σταθμό για τις κινητοποιήσεις του συνεπούς αγροτικού κινήματος και ταυτόχρονα δίνει το σύνθημα συνέχισης του αγώνα. Ο καλύτερος γιορτασμός του Κιλελέρ είναι η μαζικοποίηση και η κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι κινητοποιήσεις που έγιναν από τις αρχές του έτους, με πρωταγωνιστή την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, έδειξαν τη διάθεση της μικρομεσαίας αγροτιάς να αντιπαλέψει την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνώντων που αποτέλεσμα έχει τη φτώχεια και το ξεκλήρισμά τους. Μια πολιτική που συρρικνώνει και εξαφανίζει βασικές καλλιέργειες, χτυπώντας ανελέητα τους μικρομεσαίους αγρότες, επιταχύνοντας τη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες. Το Κιλελέρ και τα μηνύματά του χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και πιο επίκαιρα, αφού οι μικρομεσαίοι αγρότες πετιούνται έξω από την παραγωγή και τα χωράφια τους και θα εξαναγκαστούν να γίνουν φτηνά αμειβόμενοι εργάτες ή, αλλιώς, σύγχρονοι κολίγοι στα «τσιφλίκια» των μεγαλοεπιχειρηματιών και πολυεθνικών, γιατί διαφορετικά τους περιμένει η ανεργία.

Η μικρομεσαία αγροτιά έχει μπροστά μόνο το δρόμο της συνέχισης του αγώνα, αφού τα προβλήματα όλο και θα εντείνονται, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της αντιαγροτικής πολιτικής της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ. Μόνο με τον αγώνα της και τη συσπείρωση στην ΠΑΣΥ η μικρομεσαία αγροτιά μπορεί να προωθήσει τα δίκαια αιτήματά της, να ανατρέψει την πολιτική ξεκληρίσματος και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας φιλοαγροτικής πολιτικής, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Βέβαια, οι μικρομεσαίοι αγρότες θα πρέπει να έχουν στο νου τους ότι δεν μπορούν από μόνοι τους να αλλάξουν τα πράγματα. Χρειάζεται η συστράτευσή τους στο μέτωπο των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων στην ύπαιθρο και στις πόλεις.

Μέσα από το μαζικό κοινό αγώνα μπορεί να δυναμώσει το λαϊκό μέτωπο και να επιτευχθεί η λαϊκή εξουσία - λαϊκή οικονομία, στα πλαίσια της οποίας μπορεί να εφαρμοστεί φιλοαγροτική πολιτική, να λειτουργήσουν παραγωγικοί συνεταιρισμοί και να υπάρξει ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Παράλληλα, η μικρομεσαία αγροτιά οφείλει να εγκαταλείψει τη ΝΔ που ως κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική φτώχειας και ξεκληρίσματος, όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ, ενώ όταν είναι στην αντιπολίτευση τα δυο αυτά κόμματα υποκρίνονται ότι συμφωνούν με τους αγρότες, αλλά στην ουσία υπονομεύουν τους αγώνες. Να συνειδητοποιήσουν πως το ΠΑΣΟΚ, όπως ανήγγειλε ο πρόεδρός του, θα αναδιανείμει τη γη στους ισχυρούς επιχειρηματίες αγρότες, δηλαδή τους «νεοτσιφλικάδες». Καλείται, επίσης, να γυρίσει την πλάτη της στον ΣΥΝ που καλλιεργεί αυταπάτες εξωραΐζοντας την ΚΑΠ και την ΕΕ.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση θεμελιακό ζήτημα είναι να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, να ανατραπούν οι συσχετισμοί δύναμης, να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που αντιμάχεται τη νέα ΚΑΠ και τον ΠΟΕ και αντιπαλεύει την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων - πολυεθνικών. Μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για τη ριζική ανατροπή της υφιστάμενης πραγματικότητας, για να αναζωογονηθεί οικονομικά και κοινωνικά και η ύπαιθρος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς μικρομεσαίους αγρότες(2008-04-01 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αγώνων και αγωνιστών στο Κιλελέρ(2007-03-14 00:00:00.0)
Αύριο η εκδήλωση τιμής(2004-03-20 00:00:00.0)
Μήνυμα για συνέχιση του αγώνα της αγροτιάς(2004-03-18 00:00:00.0)
Γιατί πρέπει να ψηφίσουν ΚΚΕ(2004-02-29 00:00:00.0)
Οι αγρότες με αγώνες κρατάνε τη γη(2002-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ