Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τηλεοπτική τρομοκρατία

Κλίμα τρομοκρατίας καλλιεργούν όλες αυτές τις ημέρες οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί για τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και ιδιαίτερα για το σημερινό. Ηδη στα κανάλια έχουν ηχήσει οι σειρήνες του πολέμου!

Οι σκηνές κουκουλοφόρων και ΜΑΤ είναι η «στημένη» πλέον καθημερινή εικόνα όχι μόνο των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, αλλά και άλλων εκπομπών. Οι ίδιες σκηνές επαναλαμβάνονται ολημερίς και ολονυχτίς με «ζουμ» στους κουκουλοφόρους και στα ΜΑΤ. Οι μεγάλες συγκεντρώσεις που έγιναν με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζομένων εξαφανίστηκαν, αφού οι κάμερες κυνηγούσαν μόνο τα ΜΑΤ και τους λεγόμενους «γνωστούς - αγνώστους», αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από το επίκεντρο των κινητοποιήσεων που ήταν ο αντιδραστικός νόμος για την Παιδεία.

Η τρομο-λαγνεία έφτασε σε όλο της το μεγαλείο τις τελευταίες ημέρες ενόψει του σημερινού συλλαλητηρίου, ενάντια στο νόμο για την Παιδεία και την πολιτική της κυβέρνησης. Τηλεοπτικοί σταθμοί επιχειρούν να σπείρουν το φόβο λέγοντας ότι το κέντρο της Αθήνας θα μετατραπεί σε «πεδίο μάχης».

Χαρακτηριστικοί για τον πανικό που σπείρουν τηλεοπτικοί σταθμοί είναι όχι μόνο όσα λέγονται στα παράθυρα, αλλά και οι τίτλοι που αναγράφονται σε κεντρικά δελτία ειδήσεων. Τίτλοι όπως: «Εκρηξη ανησυχίας για αιματηρά επεισόδια», «Τι θα γίνει εάν ξεφύγει ο έλεγχος;», «Κλίμα πολέμου για το συλλαλητήριο της Πέμπτης», «Φόβος για αίμα στο επόμενο επεισόδιο κουκουλοφόρων - ΜΑΤ», «Φόβοι για άγρια επεισόδια στο συλλαλητήριο». Ρεπόρτερ μάλιστα τηλεοπτικού σταθμού έφθασε στο σημείο να πει ότι την «Πέμπτη μπορεί να χυθεί και αίμα».

Σε «θέση μάχης» ήταν και χτες το βράδυ οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Αντί να αναδειχτεί το αγωνιστικό φρόνημα των φοιτητών για το σημερινό συλλαλητήριο, πρόβαλαν «συμπλοκές φοιτητών στα αμφιθέατρα», λέγοντας ότι τέτοιου είδους επεισόδια το μόνο που μπορεί να κάνουν είναι να «ρίξουν λάδι στη φωτιά». Η «πολεμική ατμόσφαιρα» και το «κλίμα πολέμου» δεν έλειψε από κανένα σταθμό, ενώ για ορισμένους η σημερινή μέρα «μυρίζει μπαρούτι». Το θερμόμετρο ανέβηκε περισσότερο χτες με συνέντευξη κουκουλοφόρου σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό με τον τίτλο «Να φοβούνται τα χειρότερα οι αστυνομικοί». Και την παραμονή του μεγάλου συλλαλητηρίου τα κανάλια επέλεξαν να δείχνουν για χιλιοστή φορά μόνο εικόνες από τα «παιχνίδια» μεταξύ των ΜΑΤ και των κουκουλοφόρων. «Απέκλεισαν» από τις οθόνες το πλήθος του κόσμου που συμμετείχε στα μεγάλα μαχητικά συλλαλητήρια ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, που τελικά ψήφισε η κυβέρνηση.

Ολο αυτό το εμπόλεμο κλίμα, που οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών σταθμών έχουν διαμορφώσει, δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια καλοστημένη επιχείρηση προκειμένου ο κόσμος αντί να κατέβει στους δρόμους, να κλειστεί στα σπίτια του και βολεμένος στις πολυθρόνες του να παρακολουθεί το «θέαμα» που του σερβίρουν τα κανάλια.


Κούλα ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται τα παζάρια...(2016-09-08 00:00:00.0)
Υπόδειξη μετά από... μία βδομάδα(2008-12-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-12-20 00:00:00.0)
Το μαύρο Σαββατοκύριακο της ενημέρωσης(2003-02-18 00:00:00.0)
Το χαβά τους αυτοί...(2003-02-16 00:00:00.0)
"Δυστυχώς, επεισόδια..."!(1999-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ