Τρίτη 13 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΚΟ
Για να μη «σκουριάσουν» τα κέρδη της...

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για απόρριψη της σκουριάς του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στην τοποθεσία «Κοκκίνη», που δικαιώνει πλήρως τη ΛΑΡΚΟ και εξυπηρετεί την κερδοφορία της σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων, η ΔΑΣ Λάρυμνας προχώρησε χτες το απόγευμα σε σύσκεψη με τους κατοίκους της περιοχής για την ενημέρωσή τους και την οργάνωση της δράσης τους.

Στη σύσκεψη αποκαλύφθηκε και ο αποσιωπητικός ρόλος της δημοτικής αρχής, των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο λαός της Λάρυμνας δεν έχει ενημερωθεί για την αρνητική αυτή εξέλιξη και, επιπλέον, η πλειοψηφία του ΔΣ του δήμου προτείνει απλώς να πέσει η σκουριά στην τοποθεσία «Λιάβδα», αντί για την τοποθεσία «Κοκκίνη»!

Ο Δ. Γρούντας, επικεφαλής της ΔΑΣ, υπενθύμισε στους κατοίκους ότι η ΔΑΣ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση της σκουριάς, την οποία η πλειοψηφία του ΔΣ - εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της ΛΑΡΚΟ - δεν τη δέχεται:

«Πρέπει να διατεθεί μέρος των κερδών της ΛΑΡΚΟ για μια επένδυση που θα είναι φιλική στο περιβάλλον. Να δημιουργηθεί μονάδα επεξεργασίας της σκουριάς, ώστε να μπορεί να διατίθεται είτε για οδοποιία, είτε για αμμοβολή ή οπουδήποτε αλλού. Η δε σκουριά και όλα τα άλλα υπολείμματα να επιστρέφονται στους κρατήρες και τις γαλαρίες, από όπου προέρχονται».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ