Παρασκευή 9 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Ενάντια στους εμπόρους της γνώσης

Κατάληψη σε τέσσερα ιδιωτικά κολέγια

Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Με μια συμβολική κίνηση ενάντια στους κάθε λογής εμπόρους της γνώσης, φοιτητές και σπουδαστές, μέλη της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας» (ΠΚΣ) κατέλαβαν, χτες το πρωί, τέσσερα μεγάλα ιδιωτικά κολέγια της Αθήνας. Στις 9 το πρωί είχαν ήδη πραγματοποιηθεί συμβολικές καταλήψεις στην Ελληνοαμερικανική Ενωση στο Κολωνάκι, στο New York College στη Λ. Αμαλίας, στο παράρτημα του Αμερικανικού Κολεγίου (DEREE) στην οδό Ξενίας και στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην οδό Κοδριγκτώνος.

«Αντισταθείτε. ΟΧΙ στο νόμο πλαίσιο και στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Εξω οι επιχειρήσεις από την Παιδεία. Καταδικάστε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ. Αγωνιστείτε για Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία», ήταν το μήνυμα που έστελναν τα τεράστια πανό που άπλωσαν οι φοιτητές στις προσόψεις των τεσσάρων κτιρίων. Σε όλη τη διάρκεια των καταλήψεων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν περίπου δύο ώρες αργότερα, φώναζαν συνθήματα: «Οχι στην Παιδεία της ντροπής, αιώνιους φοιτητές μάς θέλετε εσείς», «Οχι στην Παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς» και «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, μ' αγώνες κατακτιέται».

Τα μέλη της ΠΚΣ, καλούσαν τους σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών να συμμετάσχουν και αυτοί στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία και να κατέβουν στο συλλαλητήριο που σε λίγη ώρα θα ξεκινούσε. Μία ακόμη χαρακτηριστική ενέργεια ήταν όταν, στην Ελληνοαμερικανική Ενωση, «κουκούλωσαν» τους καμεροχαφιέδες που υπήρχαν στην είσοδο της σχολής.

Στην Ελληνοαμερικανική Ενωση
Στην Ελληνοαμερικανική Ενωση
Με τον τρόπο αυτό φοιτητές και σπουδαστές απέδειξαν, εκτός από την πολυμορφία που μπορεί να έχει η πάλη τους, πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους. Εδειξαν τις διαθέσεις τους και διαδήλωσαν και με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οπως δήλωσε στο «Ρ» και ο φοιτητής της ΑΣΟΕΕ Κώστας Μπαρδαβούκας: «Σε καμία περίπτωση, δε θα αφήσουμε να περάσει ο νέος νόμος - πλαίσιο, δε θέλουμε υποβάθμιση των πτυχίων μας, δε θέλουμε ψευτοκαταρτίσεις, δε θέλουμε πιστοποιητικά ακριβοπληρωμένης αμάθειας, που προσφέρουν τα ιδιωτικά κολέγια».


Στο New York College
Στο New York College

Στο Deree
Στο Deree

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ