Πέμπτη 8 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αδιαπραγμάτευτο το εφάπαξ

«Θύελλα» αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει μέσα στους χώρους δουλιάς η απαράδεκτη και προκλητική πρόταση της συμβιβασμένης διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού, να καταργηθεί η 20ετία του εφάπαξ όπως δινόταν μέχρι σήμερα, ολόκληρο στους δικαιούχους, και να δίνεται αντί αυτού προκαταβολή σε ποσοστό 60%.

Συνδικαλιστές του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου, σε μια πρώτη αντίδραση, καλούν με ανακοίνωσή τους το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να απορρίψει τη συγκεκριμένη πρόταση και δηλώνουν ότι σε διαφορετική περίπτωση «οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και τα σωματεία τους θα φροντίσουν να περιφρουρήσουν οι ίδιοι τις κατακτήσεις τους».

Σημειώνεται ότι πάγιο αίτημα του κλάδου, με συγκεκριμένες αποφάσεις του μέσα από συνελεύσεις και συνέδρια, είναι η 20ετία του εφάπαξ, όπως σήμερα προβλέπεται, από το καταστατικό του ΤΑΞΥ και το νόμο, να αποτελεί προκαταβολή και η εξόφληση να γίνεται με τη συνταξιοδότηση. Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, που συγκροτεί και την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα, προχώρησε σ' αυτήν την πρόταση χωρίς να έχει συνεδριάσει ποτέ η διοίκηση γι' αυτό το θέμα.

Χτες η ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων, με την οποία καταγγέλλονται οι αντεργατικές μεθοδεύσεις, επιδόθηκε στη διοίκηση του ΤΑΞΥ και με παρέμβασή τους δε συζητήθηκε το θέμα, όπως ήταν προγραμματισμένο. Οι συνδικαλιστές καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου και γι' αυτό το σοβαρό θέμα να συμμετάσχουν αποφασιστικά στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 12 Μάρτη, στις 4.30 μ.μ. στο Θέατρο «Ακάδημος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ