Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πλήρη κάλυψη στο σχέδιο καταστολής

«Δεν είδα καμία αστυνομική βία», δηλώνει ο Ευ. Αντώναρος

Οι χτεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αυταπατών για το εφαρμοζόμενο σχέδιο καταστολής και συκοφάντησης των λαϊκών αγώνων, «λύνοντας τα χέρια» των Σωμάτων Ασφαλείας και αναλαμβάνοντας την πλήρη κάλυψη των επιθέσεων κατά των διαδηλώσεων. Ο Ευ. Αντώναρος όχι μόνο δε δέχτηκε την παραμικρή ευθύνη της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ. για την άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά του προχτεσινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, αλλά δικαιολόγησε μέχρι και τον πυροβολισμό του ειδικού φρουρού κατά τη διάρκεια της πορείας.

«Εγώ δεν είδα καμία αστυνομική βία. Είδα κουκουλοφόρους οι οποίοι επιτίθονταν σε αστυνομικούς», απάντησε χαρακτηριστικά ο Ευ. Αντώναρος. Προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών, παρέπεμψε στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία η ηγεσία της Αστυνομίας απέδιδε εύσημα στον ειδικό φρουρό. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει την καταστολή και στο μέλλον, γιατί αυτό περιλαμβάνεται στην αποστολή της «στα πλαίσια της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος». Ειδικά για τις διαδηλώσεις έχει δοθεί εντολή «να εξελίσσονται με τρόπο ώστε να προστατεύεται η ζωή και η περιουσία των Ελλήνων πολιτών», ενώ η κυβέρνηση έχει θέσει στο απυρόβλητο και προστατεύει «τα επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ.».

Συνεχίζοντας την προσπάθεια κατασυκοφάντησης του φοιτητικού κινήματος, ο Ευ. Αντώναρος μίλησε για «μικρές μειοψηφίες οι οποίες προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με την άσκηση βίας, διότι δεν έχουν κανένα άλλο επιχείρημα»...

Αλλα δείχνει το βίντεο

Εκθετοι για ωμά ψεύδη είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η ηγεσία της Αστυνομίας, όπως αποδείχτηκε από χτεσινό βίντεο που πρόβαλε τηλεοπτικός σταθμός, το οποίο δείχνει τον ειδικό φρουρό του υπουργείου Αιγαίου να πυροβολεί στον αέρα χωρίς να έχει δεχτεί ο ίδιος καμία επίθεση από κανέναν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια του προχτεσινού συλλαλητηρίου «50 περίπου άτομα επιτέθηκαν στο υπουργείο Αιγαίου, τα οποία εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, κατέστρεψαν υαλοπίνακες και εκτόξευσαν πέτρες και σακούλες με χρώμα. Επιπλέον κατέστρεψαν τους υαλοπίνακες του φυλακίου της σκοπιάς και απείλησαν τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του εκεί εκτελούντος υπηρεσία ειδικού φρουρού, επιχειρώντας να τον εμβολίσουν με σιδερόβεργες και καδρόνια».

Το βίντεο, που έχει ληφθεί από κινητό τηλέφωνο, δείχνει δυο άτομα να σπάνε δυο - τρία τζάμια στο εξωτερικό του κτιρίου και τον ειδικό φρουρό στο εσωτερικό της αυλής να πλησιάζει προς την καγκελόπορτα και να πυροβολεί στον αέρα. Τα δυο άτομα το βάζουν στα πόδια. Λίγο αργότερα ομάδα από αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας ραντίζει με χημικά τους διαδηλωτές. Ακολούθησαν τρεις προσαγωγές διαδηλωτών που πιάστηκαν στο σωρό και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Αργότερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα «φορτωμένοι» με το ανάλογο κατηγορητήριο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ