Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Μάχες και επιθέσεις

Από το χτεσινό βομβαρδισμό από τους Αμερικανούς κτιρίου, στο Ραμάντι, με γυναικόπαιδα

Associated Press

Από το χτεσινό βομβαρδισμό από τους Αμερικανούς κτιρίου, στο Ραμάντι, με γυναικόπαιδα
ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Σκληρές μάχες ξέσπασαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο Ραμάντι, αποδεικνύοντας ότι η κατάσταση, στο Κεντρικό και Βόρειο Ιράκ, κάθε άλλο παρά προς αποκλιμάκωση βαίνει. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε «θέσεις» ανταρτών και ακολούθησε πολύωρη ανταλλαγή πυρών. Οι κατοχικές δυνάμεις ανέφεραν 12 νεκρούς αντάρτες και 3 τραυματίες. Οι τοπικές αρχές, όμως, μιλούν για 26 νεκρούς, μεταξύ των οποίων πολλά γυναικόπαιδα, καθώς οι Αμερικανοί ισοπέδωσαν 3 κτίρια.

Στο μεταξύ, βορειότερα, τα πνεύματα είναι εξαιρετικά οξυμένα μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος 3 στρατιωτών και ενός λοχαγού του ιρακινού στρατού, για το βιασμό μιας 40χρονης πολύτεκνης Τουρκομάνας, πριν από λίγες ημέρες στο Ταλ Αφάρ, κατά τη διάρκεια ελέγχου. Η υπόθεση αυτή είναι η δεύτερη αναλόγου περιεχομένου μετά την καταγγελία νεαρής σουνίτισσας ότι βιάστηκε από σιίτες στρατιώτες, στη Βαγδάτη. Τη δεύτερη αυτή καταγγελία ελέγχουν, πλέον, και οι αμερικανικές δυνάμεις καθώς το θέμα τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις δεδομένης της άμεσης κάλυψης που παρείχε στους στρατιώτες ο πρωθυπουργός Μάλικι.

Στο μεταξύ, μικρής ισχύος αυτοσχέδια χημική βόμβα εξερράγη στη συνοικία Μπάγια, της Βαγδάτης, σκοτώνοντας 3 και τραυματίζοντας 35 ανθρώπους. Αμερικανοί αξιωματικοί υποστήριζαν ότι παρατηρείται προσπάθεια να κατασκευαστούν χημικές βόμβες, γεγονός, όμως, που, όπως υποστήριζαν, στρέφει, σταδιακά, την ιρακινή κοινή γνώμη κατά των ανταρτών. Τέλος, επίθεση δέχτηκαν, λίγο μετά την ανακοίνωση της επικείμενης μείωσης των βρετανικών στρατευμάτων στο Ιράκ, 2 βρετανικές βάσεις στη Βασόρα, χωρίς να προκληθούν θύματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ