Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ
«Πλάτες» για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Τις ευθυγραμμισμένες με τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών του εμπορίου και των πολυεθνικών μεθοδεύσεις της για καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας συζήτησε χτες η πλειοψηφία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου. Αυτό προκύπτει από τα όσα ανακοίνωσε το προεδρείο της ΕΣΕΕ μετά τη συνάντησή του με τον αρμόδιο υφυπουργό.

Η γνωστή, για τη στήριξη που παρέχει κατά καιρούς στις αξιώσεις των μεγαλεμπόρων και στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας ανακοίνωσε πως της «ζητήθηκε» από τον Γ. Παπαθανασίου να «εξετάσει» το θέμα της «ενδεχόμενης λειτουργίας 2 ή 3 ακόμη Κυριακών το χρόνο, εάν και εφόσον ο εμπορικός κόσμος και η συνδικαλιστική του εκπροσώπηση εκτιμήσουν ότι έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των μικρομεσαίων και περιφερειακών κυρίως εμπορικών επιχειρήσεων».

Και αυτό ανακοινώνεται δύο μόλις μέρες μετά τη δήλωση του υφυπουργού ότι έτσι κι αλλιώς θεωρείται τετελεσμένη η προώθηση τροπολογίας στη Βουλή μέχρι το Πάσχα, με την οποία θα νομιμοποιείται η λειτουργία των καταστημάτων δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα και μία πριν από το Πάσχα και, μάλιστα -όπως είπε - «με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΣΕΕ», κάτι για το οποίο η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας δεν ψέλλισε το παραμικρό. Και ενώ οι μεθοδεύσεις κυβέρνησης και πολυκαταστημάτων, με βαστάζους τη συνδικαλιστική ηγεσία ΕΣΕΕ, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η τελευταία επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και να θολώσει τα νερά και για λογαριασμό της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ο Γ. Παπαθανασίου «ήταν απόλυτα κατηγορηματικός» πως «δεν τίθεται θέμα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές»!

Κατά τα άλλα, όπως ανακοινώθηκε, συζητήθηκαν ακόμα μια σειρά από θέματα που αφορούν τη δημιουργία κοινής επιτροπής υπουργείου και ΕΣΕΕ «για τον εντοπισμό των αναγκαίων και δυνατών βελτιώσεων» στο νόμο 3377/05 που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το εμπόριο, όπως και η επέκταση της ισχύος των διατάξεων για την ίδρυση μεγάλων καταστημάτων στο Νομό Αττικής και στη Θεσσαλονίκη κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ