Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
Σε ιδιώτες ο τομέας καθαριότητας

Ανοιξε το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας η διοίκηση του Δήμου Υμηττού και ο δήμαρχος Χρήστος Ζούπας. Στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική αρχή, η οποία στηρίζεται από δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, ενέκρινε κονδύλι ύψους 230.000 ευρώ για «αμοιβές τρίτων για καθαριότητα». Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου οι εργαζόμενοι του δήμου πραγματοποίησαν κινητοποίηση και τάχθηκαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Η διοίκηση του δήμου τελικά ψήφισε το συγκεκριμένο κονδύλι, το οποίο ήταν μέρος της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.

Ο επικεφαλής της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης», Σπύρος Μπότσης, αποχώρησε απ' το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζοντας την αντίθεσή του στην παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτες, αλλά και στο σύνολο του προϋπολογισμού. Με δήλωσή του στον «Ρ» εξήγησε: «Οπως είναι γνωστό, ήδη η καθαριότητα λειτουργεί στη λογική της ανταποδοτικότητας αφού οι δημότες πληρώνουν αντισταθμιστικά τέλη. Τώρα η δημοτική αρχή προχωρά στην ιδιωτικοποίησή της. Πρόκειται για μια ενέργεια ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, ενάντια στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες γίνονται, πλέον, αντικείμενο εκμετάλλευσης για κέρδη απ' τους ιδιώτες, οι οποίοι πλέον άμεσα θα καθορίζουν το ύψος της ανταποδοτικότητας. Ετσι ανοίγει και ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση και άλλων τομέων στο δήμο».

Ο Σπ. Μπότσης επισήμανε: «Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των κατοίκων και των φορέων του Υμηττού και η ΔΑΣ θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση». Τέλος, να σημειώσουμε πως απ' το Δημοτικό Συμβούλιο αποχώρησαν και άλλες δύο δημοτικές παρατάξεις, ενώ η μόνη παράταξη που συμμετείχε στην ψηφοφορία - εκτός της πλειοψηφίας - καταψήφισε το συγκεκριμένο κονδύλι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ