Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Ζητά εθελοντές εργαζόμενους!

Εθελοντικές ομάδες εργασίας συνταξιούχων ετοιμάζεται να συγκροτήσει η νέα προσκείμενη στη ΝΔ διοίκηση του Δήμου Λιτοχώρου στην Πιερία, προκειμένου να καλύψει το πρόβλημα που δημιουργείται από τις ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες του, αλλά και την υποχρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης.

Η τακτική αυτή, που προβάλλεται ως λύση - αντιστάθμισμα για τα προβλήματα που δημιουργεί η πενιχρή κρατική επιχορήγηση των δήμων, εντάσσεται στις μεθοδευμένες ενέργειες (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΕΔΚΕ), που στόχο έχουν να απαλλαγεί το κράτος από το κόστος μιας σειράς κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών. Αρχικά με τη μετάθεσή τους στους δήμους και στη συνέχεια στο λαό, αφού οι δήμοι, για να βρουν λεφτά, καλούνται να ξεπουλήσουν την περιουσία τους ή να αναθέσουν την εξουσία τους σε ιδιώτες ή να προωθήσουν την «τσάμπα εργασία», που βαφτίζεται εθελοντισμός ή κοινωνική εργασία.

Αυτής της πολιτικής είναι συνεχιστής και εντολοδόχος και η νέα δημοτική αρχή του Λιτοχώρου, αφού επέλεξε να υλοποιήσει τη λογική «δούλεψε "εθελοντικά" για να έχεις», που έρχεται ως συνέχεια του «πλήρωσε για να έχεις».

Αυτό αποκαλύπτεται και από την επιστολή που έστειλε ο Δήμος Λιτοχώρου προς τους συνταξιούχους και διανεμήθηκε στο ΚΑΠΗ, με την οποία τους καλεί να δηλώσουν εθελοντές εργάτες. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Το προσωπικό που εργάζεται στις υπηρεσίες του δήμου δεν επαρκεί και δυστυχώς τα οικονομικά του δήμου μας δεν επιτρέπουν να προσλάβουμε επιπλέον εργαζόμενους για τις εργασίες που έχουμε προγραμματίσει. Ζητούμε τη βοήθειά σου και είμαστε βέβαιοι ότι μπορείς να την προσφέρεις».

Οι εργασίες, στις οποίες αναφέρεται, αφορούν, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Ρ» ο αντιδήμαρχος Κ. Κουριάτης, στη φροντίδα και καθαριότητα του πάρκου, στο κλάδεμα των τριανταφυλλιών και άλλα παρόμοια. Προφανώς όμως δε θα περιοριστεί σ' αυτά. Ενδεικτική είναι η αναφορά του αντιδημάρχου πως στα διοικητικά όρια του δήμου υπάρχουν 18.000 παραλίες τις οποίες δεν μπορούν ούτε να φυλάξουν ούτε να φροντίσουν, όπως επίσης και η τεράστια έκταση του ορεινού όγκου του Ολύμπου.

Ο λαός του Λιτοχώρου πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από αυτή την πολιτική, που πατάει στο φιλότιμο για να εμπεδώσει συγκεκριμένες πολιτικές πρακτικές και αντιλήψεις, στην ουσία τους αντιλαϊκές. Να απαντήσει καλώντας τους να διεκδικήσουν αγωνιστικά, μαζί με το λαό, τα επί χρόνια παράνομα παρακρατηθέντα τρισεκατομμύρια από την κεντρική εξουσία, μέρος των οποίων άλλωστε ανήκουν και στους Λιτοχωρίτες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ