Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Με τη χρυσή της νιότης πανοπλία... »

Εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο ίδρυσης της θρυλικής ΕΠΟΝ

Εξήντα τέσσερα χρόνια πριν, σαν σήμερα 23.2.1943, σε συνθήκες όπου «όλα τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά», ιδρυόταν η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νεολαίας, η θρυλική ΕΠΟΝ. Η νεολαιίστικη οργάνωση του ΕΑΜ που έμελλε να γράψει μοναδικές σελίδες δόξας, στον αγώνα του ελληνικού λαού για την απελευθέρωση της χώρας από την τριπλή φασιστική κατοχή.

Για τα 64 χρόνια της ΕΠΟΝ διοργανώνουν εκδηλώσεις:

-- Σήμερα Παρασκευή 23.2.2007:

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) συμμετέχει στην εκδήλωση που οργανώνει ο Σύνδεσμος Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ, με κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, ώρα 11.00 το πρωί. Αντιπροσωπεία της ΠΟΑΟ θα καταθέσει στεφάνι, όπως και ο Σύνδεσμος Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ. Θα ακολουθήσει πομπή προς τον τόπο εκτέλεσης, το 1943, των Π. Σταθοπούλου, Κ. Λίλη και Χατζηθωμά, στη γωνιά Πανεπιστημίου και Ομήρου και, στη συνέχεια, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

-- Ωρα 12.00 το μεσημέρι στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Παραλία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εκδήλωση, η ΚΝΕ, η ΠΕΑΕΑ, η ΠΕΕΠΠ και ο Σύλλογος Φίλων και Απογόνων της ΕΑ και του ΔΣΕ.

-- Τα παραρτήματα Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ, της ΠΟΕΕΠ και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ διοργανώνουν συνεστίαση στο κέντρο «Μάνθος».

-- Τα παραρτήματα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ και της ΠΟΕΕΠ διοργανώνουν συνεστίαση στη Λέσχη Κυνηγών.

Αύριο Σάββατο 24.2.07

-- Ο Σύνδεσμος Φίλων της ΕΠΟΝ διοργανώνει γιορταστική εκδήλωση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα στα γραφεία του (Δουκίσσης Πλακεντίας 3).

-- Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αγωνιστών Μέσης Ανατολής διοργανώνει συνεστίαση ώρα 12.00 το μεσημέρι στην ταβέρνα «Τα ξύλινα» του Δήμου Καισαριανής (μετακίνηση με λεωφορείο αρ. 224 από πλατεία Κάνιγγος μια στάση πριν το τέρμα των λεωφορείων Καισαριανής. Τηλέφωνο ταβέρνας: 210-7290.772).

-- Τα παραρτήματα Πτολεμαΐδας της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΕΠΠ διοργανώνουν εκδήλωση, ώρα 8.30 μμ, στο κέντρο «ΕΥΡΩΠΗ».

Την Κυριακή 25 Φλεβάρη 2007

-- Η ΠΕΑΦΕ διοργανώνει στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», την καθιερωμένη εκδήλωση «Το τσάι της ΕΠΟΝ», ώρα 5 μμ, για την επέτειο από την ίδρυση της ΕΠΟΝ. Πληροφορίες για συμμετοχή στο τηλ.: 210-5225.497.

-- Εκδήλωση τιμής της 64ης επετείου της ηρωικής μάχης της Μερίτσας διοργανώνουν τα Παραρτήματα Τρικάλων και Καλαμπάκας της ΠΕΑΕΑ, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Πολιτιστικό Σύλλογο Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 π.μ. στον τόπο της μάχης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ