Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΗ: Κάταγμα στο δεξί πόδι και εξάρθρωση στο αριστερό υπέστη ο 51χρονος ελασματουργός - συναρμολογητής Γιώργος Μουρτίκας, από τα Κριεζά του Δήμου Δυστίων, εργαζόμενος της ΕΒΙΕΣΚ (θυγατρική της «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ»), που αναλαμβάνει τις εργασίες συντήρησης και επισκευής των τσιμεντάδικων του ομίλου. Το εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε το ξημέρωμα της περασμένης Κυριακής, στη μονάδα της Χαλκίδας. Ο εργαζόμενος δούλευε στο μύλο του κάρβουνου, όπου, όπως μαρτυρούν συνάδελφοί του, είχε ανέβει χωρίς την απαιτούμενη σκαλωσιά. Επεσε από ύψος τριών μέτρων και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου νοσηλεύεται.

ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΊΤΕΣ ΖΩΝΗΣ: Με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης οι διοικήσεις των ταξικών Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και άνεργοι του κλάδου χτες διαμήνυσαν ότι ξεκινούν νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αν δε σταματήσει η υπονόμευση σε βάρος των σωματείων από την κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή την καταβολή του εποχικού επιδόματος. Περίπου 150 άνεργοι της Ζώνης και μάλιστα από την πιο ευαίσθητη ομάδα, αφού πρόκειται για εργατοτεχνίτες που τη διετία 2005-2006 συγκέντρωσαν από 30 έως 210 ένσημα, έχουν μείνει χωρίς επίδομα, καθώς ο ΟΑΕΔ, με εντολή του υπουργείου, αρνείται να παραλάβει τα δικαιολογητικά τους μέσω των σωματείων. Χτες τα σωματεία μαζί με τους ανέργους κατέθεσαν τα δικαιολογητικά έγγραφα στο γραφείο του υπουργού, απαιτώντας άμεση καταβολή του επιδόματος.

«ΒΑΛΚΑΝ»: Στην τελική ευθεία για το οριστικό λουκέτο του εργοστασίου μπήκε η διοίκηση της «Βάλκαν Εξπόρτ», ανακοινώνοντας χτες 4 απολύσεις εργαζομένων. Αύριο Σάββατο, οι 49 εργαζόμενοι που απέμειναν να δουλεύουν στο εργοστάσιο, θα πραγματοποιήσουν εκλογοαπολογιστική συνέλευση, στην οποία θα καθορίσουν και τη στάση τους απέναντι στην απόφαση της επιχείρησης να τους πετάξει όλους στο δρόμο μέχρι το καλοκαίρι.

ΟΙΚΙΣΤΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Δίωρο αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στον οικισμό των εργατικών κατοικιών (Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας) Κοζάνης και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι - δικαιούχοι. Εξι μήνες μετά από την κατοίκηση του εργατικού οικισμού ακόμη δεν υπάρχει τηλεφωνική σύνδεση, ταχυδρομική εξυπηρέτηση, φωτισμός των εσωτερικών δρόμων, καταστήματα εξυπηρέτησης. Δεν έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των κακοτεχνιών ούτε φυσικά έχει εκφραστεί καμία τέτοια πρόθεση από τους αρμόδιους φορείς. Η σταγόνα που έκανε να ξεχειλίσει το ποτήρι ήταν η ουσιαστική διακοπή των δημόσιων συγκοινωνιών με τον οικισμό, αποτέλεσμα της απουσίας συνεννόησης μεταξύ αυτών που σχεδιάζουν (ΔΕΠΕΠΟΚ) κι αυτών που θα κάνουν χρήση των δρόμων του οικισμού (ΚΤΕΛ Αστικών Κοζάνης).

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Αντιπροσωπεία του Σωματείου Οικοδόμων στην Ηγουμενίτσα παρέδωσε χτες το πρωί στην Περιφέρεια ψήφισμα απαιτώντας τη λήψη μέτρων για ουσιαστική και ίση μεταχείριση των εργαζόμενων οικονομικών μεταναστών και των οικογενειών τους, ενίσχυσης των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Παράλληλα, συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης του ΙΚΑ για ζητήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του κλάδου, καθώς και για την καθυστέρηση των έργων κατασκευής και λειτουργίας του πολυιατρείου ΙΚΑ.

ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Απλήρωτοι παραμένουν οι ιδιοκτήτες εκχιονιστικών μηχανημάτων, γκρέιντερ κλπ., οι οποίοι απασχολήθηκαν κατά την περίοδο Νοέμβρης 2005 - Μάρτης 2006 από την 3η ΔΕΣΕ, που είχε μισθώσει τα μηχανήματά τους για τον καθαρισμό του Εθνικού Δικτύου στο Νομό Τρικάλων. Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων απαιτούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ