Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σταθερά στο πλευρό του κυπριακού λαού

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Κύπριο Πρόεδρο

Eurokinissi

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, που στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα πραγματοποίησε επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Αμέσως μετά η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: «Με τη συνάντηση που είχαμε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας μας δόθηκε, για άλλη μια φορά, η δυνατότητα να επαναλάβουμε ότι όχι μόνο είμαστε σταθερά στο πλευρό του κυπριακού λαού, αλλά με όλες τις δυνατότητες που έχουμε παρακολουθούμε ούτως ώστε το "σχέδιο Ανάν" να μην ξαναπεράσει από το παράθυρο. Υπάρχει αυτό το τρίγωνο Μ. Βρετανίας - ΗΠΑ - Τουρκίας που ενδιαφέρεται με κάθε ευκαιρία να επαναφέρει ένα παρόμοιο σχέδιο ή και το ίδιο. Αυτή είναι η θέση μας. Δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχουν, κατά τη δική μας γνώμη, θετικές εξελίξεις. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι σαν το σκοτσέζικο ντους. Ανάλογα με τη στάση που κρατάνε οι χώρες που παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, ανάλογα φέρονται και στο Κυπριακό. Ωστόσο, είναι θετικό το γεγονός ότι από πολλούς ομολογείται πως το "σχέδιο Ανάν" είναι κάτι το νεκρό».

Σε ερώτηση για το αν στη διάρκεια της συζήτησης με τον Πρόεδρο της Κύπρου θίχτηκε το ζήτημα των ερευνών για πετρέλαιο και για το αν ο ίδιος εξέφρασε την απόφαση να συνεχίσει, η Αλ. Παπαρήγα απάντησε: «Απ' ό,τι καταλαβαίνουμε πρόκειται για μια υπόθεση που δεν είναι τωρινή. Είναι μέσα στα πλαίσια των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε χώρας να μελετά πώς θα εκμεταλλεύεται τον πλούτο που της ανήκει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ