Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Παίζονται ακόμα

Η μουσική ερωτική κωμωδία του Μαρκ Λόρενς, «Music and Lyrics», με τους: Χιού Γκραντ, Ντρου Μπάριμορ, Χάλεϊ Μπένετ, Μπραντ Γκάρετ.

Ενας βετεράνος ροκάς δέχεται μια πρόταση να γράψει ένα νέο τραγούδι, για μια τραγουδίστρια της μόδας. Δέχεται την πρόταση πιστεύοντας ότι θα μπορέσει να ξεφύγει από τα πανηγύρια που τραγουδάει σήμερα.

Ομως, αποφάσισε χωρίς τον ξενοδόχο! Υπάρχει μουσική (ο ίδιος είναι συνθέτης), αλλά δεν υπάρχει στίχος (αυτός δεν έγραψε ποτέ στίχους). Από το αδιέξοδο τον βγάζει το κορίτσι, που ποτίζει τα λουλούδια στο σπίτι του! «Θεέ» μου!

Ναι, καλά το καταλάβατε! Το τραγούδι θα πετύχει και το ζευγάρι θα παντρευτεί! «Κουφαθήκατε» από την πρωτοτυπία και τη φαντασία; Και εγώ!

Από κοντά, το ίδιο «μαγευτική» και το ίδιο «πρωτότυπη» και η ταινία του Σιλβέστερ Σταλόνε, «Rocky Balboα», με πρωταγωνιστή τον ίδιον και τους Μπερτ Γιάνγκ, Τζέραλντιν Χιούζ, Μίλο Βεντιμίλια, Αντόνιο Τάρεβερ.

Ενας βετεράνος του μποξ, ο θρυλικός Rocky, έχει ανοίξει ρεστοράν και ταΐζει τους θαυμαστές του μακαρονάδες και διηγήσεις από τους νικηφόρους αγώνες του. Ο Rocky, όμως, δεν είναι ευτυχισμένος. Είναι, πια, ένας μοναχικός θρύλος που σβήνει.

Ελπίζοντας πάντα στο «θεό», ποτέ δεν πας χαμένος. Ο Rocky αποφασίζει να ξαναβγεί στο ρινγκ. Εκεί που ξέρει να «κουβεντιάζει». Από την αφάνεια ξαναβγαίνει στην επιφάνεια. Και, όπως έκανε και ο ροκάς της παραπάνω ταινίας, κερδίζει και αυτός και παίρνει - και αυτός - το κορίτσι. Αυτός, μάλιστα, πιο τυχερός, παίρνει κορίτσι που έχει και ενήλικα γιο! Εχει και ο Rocky, άλλο ένα παιδί. Αγόρι και εκείνο. Γίνονται, από το τίποτα, τετραμελής οικογένεια!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ