Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κ.Ο. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την πρόκληση του Εμπορικού Συλλόγου

Ανακοίνωση, με αφορμή την επιστολή προς τον Τύπο, με την οποία απαιτείται ο περιορισμός των διαδηλώσεων στο κέντρο της πόλης

«Μερίδιο» στο χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος διεκδικεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Motion Team

«Μερίδιο» στο χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος διεκδικεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
Την προκλητική επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς τον Τύπο, με την οποία διαμαρτύρεται για τις συχνές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγροτών και απειλεί - εμμέσως πλην σαφώς - τους εργαζόμενους, το λαό που αγωνίζεται ότι θα υπάρχουν και ανάλογα μέτρα, αν δε σταματήσουν οι διαδηλώσεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

«Δε μας ξαφνιάζει που οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των μεγαλεμπόρων και των μεγάλων επιχειρήσεων ταυτίζονται και σ' αυτό το θέμα με την κυβερνητική πολιτική που βάζει στο στόχαστρο το εργατικό, το νεολαΐστικο, το ευρύτερο λαϊκό κίνημα», σημειώνει το ΚΚΕ. Προσθέτει πως «οι πολιτικές των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων και της ΕΕ είναι που βάζουν λουκέτο σε χιλιάδες εμπορικά, που ξεθεμελιώνουν την Ασφάλιση και ό,τι απέμεινε από τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία και όχι οι λαϊκές κινητοποιήσεις».

Και καταλήγει: «Οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι δεν έχουν τίποτα κοινό με την ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου. Δεν έχουν τίποτα κοινό με τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρήσεων που αυτοί εκφράζουν, δεν έχουν τίποτα κοινό με αυτούς που διοργανώνουν φιέστες και πανηγύρια για την προβολή των κυβερνητικών θέσεων και πολιτικών. Οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι το μόνο κοινό που έχουν είναι η συμπόρευση με τους εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα κόντρα στις πολιτικές που διαλύουν τη ζωή και το μέλλον τους».

Η νέα πρόκληση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προκάλεσε την αντίδραση και της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η οποία θυμίζει πως «η πόλη αυτή έχει ιστορία και οι εργαζόμενοί της ιστορική μνήμη. Οι δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες και οι Γκοτζαμάνηδες ποτέ δεν τίμησαν την πόλη, ούτε το λαό της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα συμφέροντα των εμπόρων δεν ταυτίζονται με εκείνα των επιχειρηματικών ομίλων(2021-09-17 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις την Τρίτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την κυριακάτικη αργία(2013-07-20 00:00:00.0)
Κοινή δράση για την κυριακάτικη αργία(2013-07-06 00:00:00.0)
Κοινή δράση για την κυριακάτικη αργία(2013-07-06 00:00:00.0)
Δυναμικό ξεκίνημα στο κοινό πρόγραμμα δράσης(2008-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ