Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Οι καταλήψεις βγαίνουνε στο δρόμο»

Ολοήμερη κινητοποίηση χτες στην Εγνατία

Motion Team

«Δε χαρίζουμε το μέλλον μας. Μαζικοποιούμε τις γενικές συνελεύσεις, την πολύμορφη δράση μας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη». Αυτό ήταν το αγωνιστικό μήνυμα που απηύθυνε το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης από το βήμα των πολύμορφων εκδηλώσεων, που διοργάνωσε χτες μπροστά από τα πανεπιστήμια στην Εγνατία Οδό.

Με σύνθημα: «Οι καταλήψεις βγαίνουνε στο δρόμο», οι φοιτητές έκαναν ολοήμερο φεστιβάλ πολύμορφων πολιτικών - πολιτιστικών δραστηριοτήτων (συναυλίες με ντόπιους επαγγελματίες κι ερασιτέχνες καλλιτέχνες, παιχνίδια, ζωγραφική, δρώμενα, αθλήματα κ.λπ.) καλώντας το λαό της Θεσσαλονίκης να συμπαρασταθεί στον αγώνα για δημόσια δωρεάν Παιδεία, κόντρα στην προσπάθεια εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΕΕ.

Εκθέσεις με στιγμιότυπα από τη μέχρι τώρα πορεία του αγώνα, πλήθος από γελοιογραφίες μαζί με σαρκαστικά σχόλια «περί μειοψηφιών» κοσμούσαν το χώρο.

  • Ολοταχώς για τις 22 Φλεβάρη, οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις, με στόχο τη μαζική συμμετοχή των συλλόγων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα. Προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας στις 22/2, από τις 11.30 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου, έχει ανακοινώσει η ΕΔΟΘ.
  • Αύριο, Πέμπτη, την ίδια μέρα που οι φοιτητές θα διαδηλώνουν στο πανελλαδικό τους συλλαλητήριο στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης έμπρακτα θα ενώσουν και πάλι τη φωνή τους μαζί τους, μέσα από το συλλαλητήριο που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και η επιτροπή φορέων ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org