Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Καθαρή νίκη ΠΑΟ

Πήρε εύκολα το ντέρμπι από την ΑΕΚ. Μεγάλωσε τη διαφορά του ο Ολυμπιακός από τους διώκτες του

Προσαρμοσμένη στο πνεύμα των ημερών ήταν η 22η αγωνιστική. Κάποιοι ξεφάντωσαν δεόντως και άλλοι άρχισαν τη... νηστεία νωρίτερα. Υπήρξαν βέβαια και άλλες... εθιμικού χαρακτήρα εκδηλώσεις (έκτροπα, φαλτσοσφυρίγματα κλπ), που είναι συνυφασμένες με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο ΟΑΚΑ. Οπου, υποτίθεται, γινόταν ντέρμπι. Στην πραγματικότητα ο χαρακτηρισμός αυτός, από το πεντάλεπτο και μετά, έμοιαζε με πρωταπριλιάτικο αστείο. Στο γήπεδο - ουσιαστικά - υπήρχε μια ομάδα και αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Ηξερε τι ήθελε, πώς θα το πάρει και το κυριότερο μπορούσε να το πραγματοποιήσει. Απέναντί του είχε ένα συνονθύλευμα, χωρίς ψυχικές και σωματικές δυνάμεις, στρατηγική, τακτική και, τουλάχιστον, μια ταχύτητα υποδεέστερο των αντιπάλων.

Σωστά ο Μουνιόθ ανέφερε: «Η ΑΕΚ βρέθηκε απέναντι σε μια καλά οργανωμένη ομάδα και όσο περνούσε ο χρόνος τόσο δυσκολευόταν». 'Η απλά, όπως παραδέχτηκε ο Φερέρ, «ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια»... Φυσιολογικά λοιπόν ήρθε το τελικό 1-4, που - αν οι τριφυλλοφόροι, στην επανάληψη, δε χαμήλωναν ρυθμό - ίσως ήταν υψηλότερο. Η μεγαλύτερη, εκτός έδρας, νίκη του ΠΑΟ επί της ΑΕΚ, του εξασφάλισε - εκτός των άλλων - και πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Εκτροπα έγιναν πριν και μετά τη λήξη, από μερίδα οπαδών, σεκιούριτι και αστυνομικούς. Αποτέλεσμα, έξι αστυνομικοί (όχι σοβαρά) τραυματίες, 55 προσαγωγές και ζημιές στο κλειστό του μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, στο κολυμβητήριο και σε κάποια αυτοκίνητα.

Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός συνεχίζει τη... χαλαρή πορεία του προς τον τίτλο. Επιβλήθηκε του Ατρομήτου και διεύρυνε κι άλλο τη διαφορά (+11, +13 αντίστοιχα) από τους... διώκτες του. Σπουδαίο διπλό του Εργοτέλη, στο «Καυταντζόγλειο», που... βύθισε ακόμα περισσότερο τον Ηρακλή (κινδυνεύει και με τιμωρία, λόγω εισβολής οπαδών του). Σημαντικές νίκες για Λάρισα και ΠΑΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ