Σάββατο 17 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Με ορμή σε νέα συλλαλητήρια

Με παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη το απόγευμα και πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη το μεσημέρι συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Στους δρόμους θα βρίσκονται και την επόμενη βδομάδα μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο - πλαίσιο. Ηδη προγραμματίζονται δυο νέα αγωνιστικά ραντεβού για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 21 και 22 Φλεβάρη αντίστοιχα.

Την Τετάρτη, 21 Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα προγραμματίζεται παλλαϊκό συλλαλητήριο για την Παιδεία από εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς. Στο συλλαλητήριο καλούν και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται και να συμμετάσχουν στις 21 Φλεβάρη στο νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Καλεί επίσης τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις οικογένειές τους να πάρουν μέρος και στην απεργιακή κινητοποίηση που οργανώνεται για τις 22 Φλεβάρη, με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Χαυτεία.

Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Την Πέμπτη, 22 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, προγραμματίζεται νέο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Στο συλλαλητήριο καλεί η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων όλης της χώρας, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών.

Για τη συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κήρυξε τρίωρη παναθηναϊκή πανεργατική στάση εργασίας (από τις 12 μ. ως τις 3 μ.μ.).

Ακόμα, στο συλλαλητήριο συμμετέχουν με εικοσιτετράωρες απεργίες η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ στη χτεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε συνέχιση της απεργίας των πανεπιστημιακών μέχρι και τις 22 Φλεβάρη. Οι πανεπιστημιακοί συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, ενώ την Παρασκευή 23 Φλεβάρη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει την παραπέρα δράση του κλάδου.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Με προσανατολισμό να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση της Πέμπτης εντείνονται οι διεργασίες σε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους στη Θεσσαλονίκη κι όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Με σύνθημα: «Οι καταλήψεις βγαίνουν στο δρόμο», το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων διοργανώνει πολύμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις την ερχόμενη Τρίτη, 20 Φλεβάρη. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές καλούν όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να δώσει μαζικό «παρών» στις εκδηλώσεις και να συμπαραταχτεί στον αγώνα για την Παιδεία.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία Συντριβανίου και την Εγνατία οδό μπροστά από τα Πανεπιστήμια, από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, συζητήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, θέατρο σκιών, θέατρο δρόμου, συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους ακούγονται τα ονόματα: Σωτήρης Μπαλάς, «Μουσικό Πολύτροπο», «Αέρα Πατέρα», «Ακτιβ Μέμπερ», «Γκαράμπους», Αετόπουλος, Μήτσης Δερμπάσογλου, Παυλίδης και «Μπι Μούβις», Αγγελάκας και πολλοί άλλοι.

  • Στον αγώνα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο - πλαίσιο συμμετέχουν δυναμικά και οι Ελληνες φοιτητές σε πανεπιστήμια της Ιταλίας. Την Τετάρτη προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ελληνικό προξενείο στην Μπολόνια, όπου κατέθεσαν την απόφαση των συλλόγων και των επιτροπών αγώνα πόλεων της Ιταλίας, ξεκαθάρισαν ότι συμμετέχουν στον κοινό αγώνα των συναδέλφων τους στην Ελλάδα και απαίτησαν να μην ιδρυθούν παραρτήματα ιταλικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Ακόμα, η Επιτροπή Ελλήνων Φοιτητών Ιταλίας με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών στην Ελλάδα και δηλώνει ότι οι Ελληνες φοιτητές στην Ιταλία όχι μόνο συμπαρίστανται, αλλά συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ