Κυριακή 18 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Τα «φιλέτα» και ο «κατιμάς»...

Με βάση τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, ο ελληνικός λαός πλήρωσε για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας των χορηγών, των «αθανάτων» και, γενικότερα, του μεγάλου κεφαλαίου το τεράστιο ποσόν των 10 δισ. ευρώ. Και, φυσικά, το μεγαλύτερο κονδύλι από αυτά τα χρήματα κατευθύνθηκαν στις τσέπες των μεγαλοεργολάβων, που έχτισαν τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Εγκαταστάσεις - «φιλέτα», που, αντί να τις χαρεί ο ελληνικός λαός, τώρα είναι υποχρεωμένος να τις βλέπει μόνο με το ...κιάλι, ή μόνο αν πληρώσει εισιτήριο, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας κατά γράμμα τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τις εκχωρεί στο μεγάλο κεφάλαιο για «αξιοποίηση» (βλέπε: εμπορευματοποίηση).

Ηδη, μέσω της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα», από τις 22 μεγάλες ολυμπιακές εγκαταστάσεις έχει δρομολογήσει διαγωνισμούς για την εκχώρηση των 13 σε διάφορους περιώνυμους επιχειρηματίες. Το Μπάμπιγκτον στο Γουδί, ήδη, έχει μετασκευαστεί στο μεγαλύτερο κλειστό ιδιωτικό θέατρο της χώρας. Το Σλάλομ στο Ελληνικό πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα σε ιδιωτική «νεροτσουλήθρα». Το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης θα μετατραπεί σε ιδιωτικό εμπορικό κέντρο - μεγαθήριο. Το Στάδιο στο Γαλάτσι μετατρέπεται σε ιδιωτικό πολυχώρο αναψυχής, εμπορίου και αθλητικών δραστηριοτήτων. Το γήπεδο Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο μετατρέπεται σε ιδιωτικό συνεδριακό Κέντρο. Το Μπιτς Βόλεϊ στο Φάληρο μετατρέπεται σε ιδιωτικό υπαίθριο θέατρο. Ολόκληρος ο Αγιος Κοσμάς μετατρέπεται σε ιδιωτικό τουριστικό - ναυταθλητικό κέντρο...

Μπορεί η εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα» να διαφημίζει το ότι δώρισε σε διάφορα ιδρύματα τον ...κινητό εξοπλισμό, δηλαδή τον κοινώς λεγόμενο «κατιμά» (γραφεία, καρέκλες, όργανα γυμναστικής κλπ.). Αλλά τα «φιλέτα» πάνε στους ιδιώτες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολόκληρη πολιτεία πολυεθνικών στο Δέλτα Φαλήρου(20/5/2007)
Ο μεγάλος εμπαιγμός(8/9/2006)
Ολα στο σφυρί(3/4/2005)
«Οχι» στο ξεπούλημα!(26/9/2004)
Ξεπούλημα Ολυμπιακών διαστάσεων(5/9/2004)
Ολα στο «σφυρί» με περισσή σπουδή(9/11/2003)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org