Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
«Λιβανίζει» τη στρατηγική του κεφαλαίου

Εγκρίθηκε χτες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ψήφισμα «σχετικά με τις ιδέες για τη Στρατηγική της Λισαβόνας εν όψει του εαρινού Συμβουλίου 2007», επαναβεβαιώνοντας την ολοκληρωτική επίθεση που έχει εξαπολύσει το ευρωενωσιακό κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του Κόμματος, επισήμανε ότι «το κοινό ψήφισμα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελευθέρων που υιοθετήθηκε, αναδεικνύει ακόμη μία φορά τη σύμπλευση των πολιτικών εκφραστών του κεφαλαίου στην προώθηση των στρατηγικών επιλογών του».

Οπως τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «μέσα από το ψήφισμα περιγράφεται η στρατηγική του κεφαλαίου, την οποία εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή η επέλαση του κεφαλαίου στους τομείς της Υγείας, Πρόνοιας και της Παιδείας, μέσα από τις συμπράξεις ιδιωτικού - δημοσίου τομέα, η θέση της Ερευνας στην υπηρεσία των μονοπωλίων, η απελευθέρωση και εμπορευματοποίηση της Ενέργειας, η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και η διάλυση του συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει στην προσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος στις ανάγκες ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου».

Καταλήγοντας ο Γ. Τούσσας, υπογράμμισε ότι «η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταψηφίζει το ψήφισμα και καλεί την εργατική τάξη να εντείνει την πάλη της ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, των "κεντροδεξιών" και "κεντροαριστερών" κυβερνήσεών της, να διεκδικήσει μόνιμη, σταθερή δουλιά με δικαιώματα, δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία, δημόσια δωρεάν Παιδεία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ