Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Λουκέτο» στον «Planet»

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet» αποφάσισε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Υπέρ της ανάκλησης ψήφισαν ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Δημήτρης Χαραλάμπης, και τα μέλη Ιρις Αυδή, Εύη Δεμίρη και Γιάννης Παπακώστας. Ο πρόεδρος, Ιωάννης Λασκαρίδης, πρότεινε τρίμηνη διακοπή και τα μέλη Νέστορας Κουράκης και Κωνσταντίνος Τσουράκης προσωρινή ανάκληση της άδειας για ένα μήνα.

Το αιτιολογικό της ανάκλησης της άδειας επικεντρώνεται στα οικονομικά του ραδιοφωνικού σταθμού, μέτοχοι του οποίου είναι ο Αθανάσιος Παύλοβιτς και ο Γιώργος Πολυχρονίου. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης αιτιολογώντας την απόφαση του ΕΣΡ είπε ότι ο νομικός σύμβουλος του ΕΣΡ στην έκθεσή του τόνιζε ότι ο σταθμός βρίσκεται σε «δεινή οικονομική κατάσταση». Οι ιδιοκτήτες του σταθμού δεν απέστειλαν τα οικονομικά στοιχεία που τους ζητήθηκαν από το ΕΣΡ, όπως για παράδειγμα το «πόθεν έσχες» του καινούριου μετόχου Γιώργου Πολυχρονίου για το 2005. Δεν απέστειλαν στοιχεία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ υπάρχουν πολλές ελλείψεις στις τροποποιήσεις του καταστατικού.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα προβλήματα στον «Planet» ξεκίνησαν από το Σεπτέμβρη του 2004 με επίσχεση εργασίας των εργαζομένων γιατί δεν τους κατέβαλαν τους μισθούς και τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι μετά από πολύμηνους αγώνες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν. Αλλά τα χρήματά τους μέχρι σήμερα δεν τους έχουν καταβληθεί. Την περίοδο αυτή παράλληλα ο σταθμός άλλαξε τη μορφή του προγράμματός του και από γενικής στόχευσης μετατράπηκε σε μουσικό σταθμό. Την περίοδο των «μετατροπών» στον «Planet» εμφανίστηκε νέος μέτοχος ο Γιώργος Πολυχρονίου, με το 25% του μετοχικού κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ