Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μετονομασίες και νέα Τμήματα στο μηχανογραφικό

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη οι εξετάσεις

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη, όπως και πέρσι, προγραμματίζεται να αρχίσουν οι εξετάσεις για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και να ολοκληρωθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη. Θα ακολουθήσουν οι ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις των πτυχιούχων Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ενώ οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διενεργηθούν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούνη.

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν χτες μια σειρά αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνονται, σε σχέση με πέρσι, 2 νέα Τμήματα Πανεπιστημίων, 3 νέα Τμήματα ΤΕΙ και 8 νέα προγράμματα σπουδών στις τέσσερις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, μετονομασίες 4 Τμημάτων ΤΕΙ, καθώς και 6 Τμήματα των ΤΕΙ που εντάσσονται και σε άλλο επιστημονικό πεδίο.

Νέα Τμήματα:

  • Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (Παν/μιο Πελοποννήσου) με έδρα την Κόρινθο, στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
  • Πληροφορικής και Τηλεματικής (Χαροκόπειο Παν/μιο), στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο.
  • Οπτικής και Οπτομετρίας (ΤΕΙ Πάτρας) με έδρα το Αίγιο, στο 3ο επιστημονικό πεδίο.
  • Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων (ΤΕΙ Πάτρας) με έδρα τον Πύργο, στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
  • Νοσηλευτικής (ΤΕΙ Καβάλας) με έδρα το Διδυμότειχο, στο 3ο επιστημονικό πεδίο.
  • Ακόμα προστίθενται από δυο προγράμματα σε κάθε Εκκλησιαστική Ακαδημία, τις σχολές των παπάδων δηλαδή, τις οποίες η κυβέρνηση αναγόρευσε σε πανεπιστήμια (προγράμματα ιερατικών σπουδών και διαχείρισης εκκλησιαστικών κειμηλίων στις ακαδημίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ιερατικών σπουδών και εκκλησιαστικής μουσικής και ψαλτικής στις ακαδημίες Ιωαννίνων και Κρήτης).

Μετονομασίες Τμημάτων: Το Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΤΕΙ Αθήνας μετονομάζεται σε Τμήμα Προσχολικής Αγωγής. Το Τμήμα Διακοσμητικής του ΤΕΙ Αθήνας σε Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων. Το Τμήμα Οπτικής του ΤΕΙ Αθήνας σε Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας. Το Τμήμα Στελεχών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Εκμεταλλεύσεων του ΤΕΙ Μεσολογγίου σε Τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών - Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων.

Τέλος, υπάρχουν έξι περιπτώσεις Τμημάτων ΤΕΙ που μεταφέρονται σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία, ενώ επισημαίνεται ότι οι σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν περιλαμβάνονται στο μηχανογραφικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων(2017-03-15 00:00:00.0)
«Εκσυγχρονισμός» με κριτήρια μακριά από τους σπουδαστές(2009-01-27 00:00:00.0)
Κάτω απ' τη βάση όλο το σύστημα(2008-08-27 00:00:00.0)
Τα νέα τμήματα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ(1999-02-12 00:00:00.0)
Τα Επιστημονικά Πεδία(1998-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ