Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι «εξωγήινοι» της ΕΡΤ

Με τις ευλογίες του προέδρου της ΕΡΤ, Χρήστου Παναγόπουλου, γίνονται τα «θαύματα» στη Μεγαλόχαρη της «Αγίας Παρασκευής», την ώρα που κατεβαίνουν οι ...εξωγήινοι!

Και τι δεν έχουν περάσει από τα «παιχνίδια ζωής» της κρατικής ΝΕΤ. Σατανιστές, εξωγήινοι, αντίχριστοι, χαρτορίχτρες, μαγείες, «ευεργετικές ελιές»... Και χτες, για μία ακόμη φορά, η Αννα Δρούζα ήταν έτοιμη να ασχοληθεί με τα ...θαύματα. Γεγονός «επίκαιρο» που απασχολεί και δελτία ειδήσεων, όπως με τα θαύματα της Παναγίας: «Παιδί πήγε με καροτσάκι» σε μοναστήρι της Αρκαδίας και «βγήκε ...περπατώντας». Η «θαυματουργή» εκπομπή της Αννας Δρούζα δε μεταδόθηκε χτες λόγω του αφιερώματος στον Νίκο Κούρκουλο, το οποίο δεν είχε προβληθεί την προηγούμενη βδομάδα. Η εκπομπή θέτει μείζονα ερωτήματα και δίνει απαντήσεις. Αποκαλυπτικό είναι το σχετικό δελτίο Τύπου: «Πώς μπορεί να λειτουργήσει η πίστη ενός ανθρώπου; Γίνονται θαύματα; Ζωντανές μαρτυρίες στο πλατό, αποκαλύπτουν πώς θεραπεύτηκαν από σοβαρές αρρώστιες, πώς γλίτωσαν από θανατηφόρα ατυχήματα». Οι τηλεθεατές, όμως, όπως φαίνεται, δε θα «γλιτώσουν» από ένα ακόμη «παιχνίδι» αγυρτείας που έχει προγραμματιστεί να «παιχτεί» από την εκπομπή της Αννας Δρούζα.

Ούτε ο σάλος που δημιουργήθηκε από τις «φραπελιές» της εκπομπής «Η ζωή είναι παιχνίδι» δεν πτοεί τη διοίκηση της ΕΡΤ. Συνεχίζει να «παίζει» με τον ανθρώπινο πόνο, να δίνει κάλπικες ελπίδες και να εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους που αναζητούν μια αχτίδα φωτός για να σωθούν από τις αρρώστιες, να γιατρέψουν τις πληγές τους.

Τόλμησαν, μάλιστα, χωρίς αιδώ, οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης να επαναλάβουν για δεύτερη φορά την «ευεργετική δράση των φύλλων της ελιάς». Χαρακτηριστικό και πάλι είναι το δελτίο Τύπου που εστάλη για την επανάληψη της εκπομπής: «Η δική σας ανταπόκριση και το δικό μας ενδιαφέρον για την ευεργετική δράση του χυμού ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας! Παρουσιάζουμε ξανά αναλυτικά την παρασκευή του χυμού, σε ποιες παθήσεις κάνει καλό, τι ποσότητα πρέπει να πίνουμε και απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις».

Ερωτήματα, όμως, γεννιούνται για τη διοίκηση της ΕΡΤ και ιδιαίτερα για τον πρόεδρό της, που προκλητικά αλλοιώνει το ρόλο της κρατικής τηλεόρασης με τέτοια απορρίμματα εκπομπών. Γιατί την κύρια ευθύνη για τις κάθε είδους «φραπελιές» δεν τη φέρει μόνο η Αννα Δρούζα, αλλά, κυρίως, αυτοί που διοικούν την ΕΡΤ και επιχειρούν στο όνομα του ανταγωνισμού να τη μετατρέψουν από φυτώριο πολιτισμού σε σκουπιδότοπο.

Αμοιρη ευθυνών δεν είναι και η κυβέρνηση. Ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλος, νίπτει τας χείρας του με το πρόσχημα ότι δε θέλει να παρέμβει στην ΕΡΤ! Είναι γνωστό, φυσικά, ότι η διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση για να εξυπηρετεί την προβολή του κυβερνητικού έργου και τους «ημέτερους».

Κυβέρνηση και διοίκηση της ΕΡΤ, με τα μάγια, τους εξωγήινους και τις «θεραπείες» της Αννας Δρούζα, εμπαίζουν τους Ελληνες πολίτες που είναι υποχρεωμένοι να χρηματοδοτούν την ΕΡΤ με το ανταποδοτικό τέλος. Παραγκωνίζουν το ρόλο της κρατικής τηλεόρασης που είναι η ανάδειξη των πολιτισμικών αξιών και στο όνομα του ανταγωνισμού τη μετατρέπουν σε θερμοκήπιο απαξίας του πολιτισμού και της τέχνης. Επιχειρούν να την κάνουν κατ' εικόνα και ομοίωση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, απαλλοτριώνοντας με αισχίστου είδους εκπομπές τον παιδευτικό της ρόλο.

Ενδεχομένως οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ, παίζοντας με τη νοημοσύνη μας, πιστεύουν ότι οι τηλεθεατές κατέβηκαν από τον Αρη... Εύγε!


Κούλα ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ