Σάββατο 3 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συντονισμένες δραστηριότητες εργατών - φοιτητών - σπουδαστών

Από το χτεσινό συμβολικό αποκλεισμό των γραμμών του ΟΣΕ

Motion Team

Από το χτεσινό συμβολικό αποκλεισμό των γραμμών του ΟΣΕ
Με βασικούς σταθμούς κοινής δράσης τις 15 και κυρίως τις 22 Φλεβάρη, την πρώτη ημέρα ψηφοφοριών στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση, αποφάσισαν να συντονίσουν τη δράση τους εργαζόμενοι και φοιτητές, κατά την κοινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων.

Φοιτητές και εργαζόμενοι συζήτησαν τις δυνατότητες ανάληψης συντονισμένων αγωνιστικών δράσεων σε χώρους εργατικούς κι εκπαιδευτικούς για ζητήματα Παιδείας - Εργασίας. Και συμμετείχαν σε αυτή εκπρόσωποι από 30 συνδικάτα. Με βασικούς σταθμούς κοινής δράσης τις 15 και κυρίως τις 22 Φλεβάρη κατέληξαν σε πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα, με στόχο την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης». Θεωρώντας ότι η Παιδεία αποτελεί υπόθεση όλου του λαού και ενδιαφέρει άμεσα κάθε εργαζόμενο, εξέτασαν τη δυνατότητα κοινών κινητοποιήσεων και εξορμήσεων σε χώρους εργασίας κι εκπαίδευσης. Επίσης την οικονομική ενίσχυση του αγώνα και την καθιέρωση τακτικών συσκέψεων φοιτητών - εργαζομένων για το συντονισμό της δράσης.

Στο μεταξύ έχει οριστεί νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 7 Φλεβάρη, στις 12 μ., με συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο. Την Πέμπτη 8 Φλεβάρη οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Επίσης, χτες οι φοιτητικοί σύλλογοι της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση με υλικό των φοιτητικών συλλόγων στον ΟΣΕ. Σταμάτησαν συμβολικά τη διέλευση του τρένου που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Σέρρες και μοίρασαν υλικό στους επιβάτες του. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στην Εγνατία οδό έως το Πολυτεχνείο. Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά έκαναν έντονη την έτσι κι αλλιώς αδικαιολόγητη παρουσία τους, σε μία προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές, που παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

  • Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) συνεδριάζει την Κυριακή 4 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων θεσσαλονίκης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ