Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Σε νέες απειλές ότι από την 1η Φλεβάρη θα αφήσει στο έλεος της μοίρας τους 1.200 ψυχικά πάσχοντες, ασφαλισμένους του ΙΚΑ, καταφεύγει η Ενωση Νευροψυχιατρικών Κλινικών Αθηνών και Περιχώρων, εκβιάζοντας προκειμένου να εξασφαλίσει τις αυξήσεις που απαιτεί στα νοσήλια που πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, αναδεικνύοντας έτσι τα δραματικά αποτελέσματα της εμπορευματοποίησης της ψυχικής υγείας. Η Ενωση αρνείται να δεχτεί την αύξηση 20% στα νοσήλια που δίνει η κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του δήμου, απαιτώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο, που εκείνη την ώρα θα συνεδριάζει, να δεσμευτεί για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Διεκδικούν να καταβληθούν σε χρήμα οι πρόσθετες παροχές που τους οφείλει ο δήμος για το 2004, το 2005 και το α΄ εξάμηνο του 2006. Επίσης να καταβληθούν τα αναδρομικά των αυξήσεων για το 2006 για τους αορίστου χρόνου και τα 55 ευρώ για τους μόνιμους, μέτρα και συνθήκες για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλιάς. Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία».

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Σε δύο τρίωρες στάσεις εργασίας προχωρούν, σήμερα και στις 8 Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα. Επίσης, σήμερα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο δημαρχείο. Οι ταξικές δυνάμεις, η «ΕΣΑΚ-Συνεργαζόμενοι», καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά, διεκδικώντας το κλείσιμο της δημοτικής επιχείρησης και το πέρασμα των υπηρεσιών και των εργαζομένων σε αυτή στο δήμο, την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης της ΠΟΕ ΟΤΑ και για τους εργαζόμενους στη δημοτική επιχείρηση, την άμεση καταβολή των υπερωριών και του ποσού των 400 ευρώ για τις οφειλόμενες παροχές σε είδος του πρώτου εξαμήνου του 2006 και άλλα.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Σε νέες κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σέρρες, Γιάννενα και Πάτρα προχωρούν οι συνταξιούχοι την Παρασκευή 9 Φλεβάρη ενάντια στην αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης. Επίσης, σε χτεσινή επιστολή προς τους υπουργούς Υγείας και Απασχόλησης απαιτούν ο εμβολιασμός να παρέχεται δωρεάν από το κράτος. Ακόμα, οι συνταξιούχοι ΙΚΑ του Πειραιά, με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας, καταγγέλλουν τις ανατιμήσεις στη φορολόγηση των ακινήτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ