Κυριακή 28 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξέφραγο αμπέλι

Οταν πρωτοβγήκε το θέμα στη δημοσιότητα δήλωσαν άγνοια. Μετά προχώρησαν ακόμη παραπέρα και αρνούνταν τα πάντα. Κι όταν το γεγονός επισημοποιήθηκε και δεν μπορούσαν πλέον να κρύβονται, ως... καλοί «λωποδύτες» που γνωρίζουν ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, «πήδησαν» στην άλλη άκρη, ισχυριζόμενοι ότι όλα έγιναν νόμιμα. Για την κυβέρνηση της ΝΔ μιλάμε και τις παράνομες πτήσεις αεροσκαφών της CIA, που πήγαιναν κι έφερναν στα διάφορα «Γκουαντάναμο» τους απαχθέντες «υπόπτους» για τρομοκρατική δράση.

Εξήντα τέσσερις (64) στάσεις πραγματοποίησαν σε ελληνικά αεροδρόμια τα αεροσκάφη της CIA, αναφέρει η έκθεση της αντίστοιχης επιτροπής έρευνας του Ευρωκοινοβουλίου και καταλογίζει στην ελληνική κυβέρνηση - όπως και στις κυβερνήσεις άλλων χωρών της ευρωένωσης - ανάμειξη στις απαγωγές, προσφέροντας αεροδρόμια, εναέριο χώρο και άλλου είδους διευκολύνσεις, όπως τη μη υπεράσπιση των δικαιωμάτων των απαχθέντων ή την κάλυψη των παρανομιών.

Και όμως, όταν ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει την προαναφερόμενη έκθεση, δήλωσε ότι όλα έγιναν με πλήρη σεβασμό των νόμων, των κανονισμών και των διεθνών συνθηκών. Με άλλα λόγια, αυτά προβλέπουν οι τρομοσυμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ και οι ανάλογες ελληνοαμερικανικές συμφωνίες, που έχουν υπογράψει, εφάρμοσαν και εφαρμόζουν με αξιοσημείωτο ζήλο οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι στις αμερικανονατοϊκές μυστικές υπηρεσίες, με την πλήρη συναίνεση των κυβερνώντων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ