Σάββατο 27 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Νέες προκλήσεις του Αμερικανού πρέσβη

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Μία ακόμη προειδοποίηση προς τον Αμερικανό πρεσβευτή, Ουίλιαμ Μπράουνφιλντ, από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, ότι θα κηρυχτεί από την κυβέρνηση «persona non grata» («περσόνα νον γκράτα» - ανεπιθύμητο πρόσωπο) και θα απελαθεί εάν συνεχίσει την πάγια τακτική του να εμπλέκεται στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας, με αφορμή τη δήλωση του διπλωμάτη για τις εθνικοποιήσεις στις οποίες θα προχωρήσει η Βενεζουέλα.

«Αν συνεχίσει να παρεμβαίνει στα θέματα της Βενεζουέλας που δεν τον αφορούν, δείχνοντας ότι δε σέβεται τη χώρα, τότε θα χαρακτηριστεί ανεπιθύμητο πρόσωπο και θα πρέπει να φύγει από τη Βενεζουέλα», ανέφερε ο Τσάβες, στη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση ίδρυσης της Επιτροπής κατά της διαφθοράς. Και ο Πρόεδρος Τσάβες υπενθύμισε περιστατικά ανάλογης πρακτικής του Μπράουνφιλντ και στο πρόσφατο παρελθόν, πρακτική που συνιστά κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας της Γενεύης.

Οσο για την τελευταία πρόκληση του Αμερικανού πρεσβευτή, πρόκειται για δήλωση σε τοπικό ραδιοσταθμό ότι «κάθε κυβέρνηση στον κόσμο είναι υποχρεωμένη να κάνει εθνικοποιήσεις με νόμιμο και διαφανή τρόπο και να προσφέρει δίκαιη και κατάλληλη αποζημίωση». Δήλωση, η οποία ουσιαστικά αποτελεί απάντηση στον Τσάβες, ο οποίος είχε πει την Κυριακή ότι δεν πρόκειται να δώσει καμία αποζημίωση για την εθνικοποίηση της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών παρά μόνο αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εθνικοποίησης και ότι το τίμημα δε θα καθοριστεί με βάση τις εκτιμήσεις των ξένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ