Σάββατο 27 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Η ένταση συνεχίζεται

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Οι αυξημένες περιπολίες του στρατού και το στήσιμο σημείων ελέγχου απ' άκρη σ' άκρη της Βηρυτού αντικατέστησαν την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί προχτές εξαιτίας των αιματηρών συγκρούσεων έξω από το Αραβικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, με τελικό απολογισμό τέσσερις νεκρούς και 169 τραυματίες...

Επιπλέον, οι συστάσεις και εκκλήσεις αξιωματούχων της «Χεζμπολάχ» και φιλοκυβερνητικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σινιόρα αντικαταστάθηκαν με δηλώσεις και συνθήματα για εκδίκηση που ακούστηκαν χτες στις κηδείες των θυμάτων της «Χεζμπολάχ» σε Βηρυτό και κοιλάδα Μπεκάα.

Παράλληλα, η κρίση κλιμακώθηκε και σε πολιτικό επίπεδο με τον χριστιανό ηγέτη της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, Σαομίρ Τζατζάα, να συνεχίζει να αποκαλεί «πραξικόπημα» τις κινητοποιήσεις της «Χεζμπολάχ», που αποσκοπούν στην παραίτηση του φιλοδυτικού πρωθυπουργού Φουάντ Σινιόρα. Ο Τζατζάα, μάλιστα, εξέφρασε φόβους «για εμφύλιο πόλεμο... εάν η αντιπολίτευση επιχειρήσει να ρίξει με τη βία την κυβέρνηση». Εάν, δηλαδή η «Χεζμπολάχ», συνεχίσει - όπως έχει ήδη διακηρύξει...- τις κινητοποιήσεις, με κεντρικό αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ