Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Ευρύτατος ανασχηματισμός

ΛΑ ΠΑΣ.---

Σε ευρύτατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση σύστασης «Συντονιστικού οργάνου για τις Αλλαγές» (Conalcam) προχώρησε ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες.

Συγκεκριμένα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση σύστασης του Conalcam - που έγινε δεκτή πολύ θετικά από ιθαγένικες και λαϊκές οργανώσεις - κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κοινοβούλιο για τον ένα χρόνο από την ανάληψη της εξουσίας -κατά την οποία αποχώρησε η αντιπολίτευση σε ένδειξη διαμαρτυρίας - ο Εβο Μοράλες ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης που θα επωμιστεί το έργο των «ριζικών αλλαγών». Νέα πρόσωπα αναλαμβάνουν τα υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης της υπαίθρου, Δημόσιων Εργων, Εσωτερικών - εξαιτίας της ανικανότητας της πρώην πλέον υπουργού Αλίσια Μουνιός να χειριστεί την κοινωνική αναταραχή - και Παιδείας. Ειδικά για τον υπουργό Παιδείας Φέλιξ Πάτξι, καθώς οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που προωθούσε έφεραν την κυβέρνηση σε ανοιχτή σύγκρουση με την Καθολική Εκκλησία.

Εντούτοις, κατά τον Μοράλες, οι υπουργοί που δε συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα αναλάβουν άλλες νευραλγικές θέσεις στη διαδικασία προώθησης των αλλαγών. Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε διανομή του 20% της βολιβιανής γης σε ακτήμονες αγρότες και θα αυξήσει τη φορολογία στις ξένες μεταλλευτικές εταιρείες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ