Τρίτη 23 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ
Συνεχίζουμε!

Δύναμη, έμπνευση, αλλά και αφορμή για μελέτη για τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Οργάνωσης Αθήνας

«Λίγο ψηλότερα» ανέβηκαν οι νέοι και οι νέες που παρακολούθησαν την εκδήλωση της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, για τα 60 χρόνια απ' την ίδρυση του ΔΣΕ. Την Κυριακή, το απόγευμα, η αίθουσα συνεδρίων, στον Περισσό, γέμισε με νιάτα που «γνωρίστηκαν» με ένα κομμάτι της ιστορίας που δε διδάσκεται στα σχολεία. Ηταν μια εκδήλωση - πηγή έμπνευσης μα και μια αφορμή για μελέτη της ιστορίας του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας.

Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση εγγράφων, εφημερίδων, χαρτών και τμημάτων του εξοπλισμού των μαχητών που περισυνελέγησαν από τα πεδία των μαχών. «Ο στίχος του ποιητή "το ψωμί σώθηκε, τα βόλια σώθηκαν, τώρα γεμίζουν τα κανόνια τους μόνο με την καρδιά τους", υπήρξε η καθημερινότητα και το μεγαλείο του ΔΣΕ», υπογράμμισε - μεταξύ άλλων - ο ομιλητής της εκδήλωσης, Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε «στην ιστορία που δεν πρόκειται, στην ουσία της, να τη διδάξει το αστικό σχολείο των στείρων γνώσεων».

Υπογράμμισε πως «αυτή η ιστορία όπως και η γνώση της αλλαγής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος είναι δική μας υποχρέωση, ιδίως των νέων κομμουνιστών, να κάνουμε προσπάθεια να την κατακτάμε και να τη διαδίδουμε». Τόνισε ότι «πέρα από το ιστορικό παράδειγμα της ακατάβλητης θέλησης των μαχητών του ΔΣΕ, σήμερα, όρος είναι να γινόμαστε πιο ικανοί στη γνώση της επαναστατικής πολιτικής του ΚΚΕ, όπως εκφράζεται στο πρόγραμμά του, στην πάλη για το σοσιαλισμό. Στην πάλη για τον πιο όμορφο και μεγάλο στόχο που μπήκε μπροστά στην ανθρωπότητα, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε μονόπρακτο απ' τη θεατρική ομάδα της Οργάνωσης, με θέμα τα όσα συγκλονιστικά συνέβησαν στη Νιάλα τον Απρίλη του 1947. Αμέσως μετά προβλήθηκε το πολύτιμο ντοκιμαντέρ για τον ΔΣΕ με ιστορικές εικόνες και στοιχεία απ' τη ζωή και τη δράση των μαχητών. Τέλος, η ΚΝΕ καλωσόρισε τους νέους συντρόφους που βρέθηκαν στον Περισσό, δωρίζοντάς τους το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ