Τρίτη 23 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Σκοπός η ισχυροποίηση του κόμματος

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν μέλη και οπαδοί του ΚΚΤ στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Με μια ανοιχτή πανηγυρική συνεδρίαση- συζήτηση ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του συνεδρίου
Με μια ανοιχτή πανηγυρική συνεδρίαση- συζήτηση ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του συνεδρίου
Το «ανατολικό ζήτημα», οι δεσμοί του κόμματος με τους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας, αλλά και η επιτάχυνση της οργανωτικής και ιδεολογικής ενίσχυσης του κόμματος βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο του 8ου Συνεδρίου του ΚΚΤ. Οι εργασίες, που ξεκίνησαν πριν μερικές βδομάδες, ολοκληρώθηκαν προχτές, Κυριακή, με μια ανοιχτή πανηγυρική συνεδρίαση- συζήτηση που έγινε στο κατάμεστο από μέλη και οπαδούς του ΚΚΤ αθλητικό κέντρο Ουμρανίγιε.

Οι σύνεδροι και όλοι όσοι είχαν γεμίσει την αίθουσα, υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με θερμά χειροκροτήματα και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, όπως «Ζήτω η επαναστατική αλληλεγγύη», «Ζήτω η αδελφοσύνη των λαών». Πολύχρωμα πανό με τα οποία είχε στολιστεί η αίθουσα αναδείκνυαν την πίστη στη δύναμη της ενωμένης πάλης όλων των εργαζομένων («Παντοτινός διεθνισμός, βέβαιος πατριωτισμός») αλλά και το σοσιαλισμό: «Ζήτω η επανάσταση, ζήτω ο σοσιαλισμός, ζήτω το ΚΚΤ». Ο ενθουσιασμός των συγκεντρωμένων, στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας, που ενίσχυε άλλωστε η παρουσία αντιπροσωπειών από 29 αδελφά κόμματα, αποτυπωνόταν στα συνθήματα που παρεμβάλλονταν συχνά ανάμεσα στις ομιλίες, για να υπογραμμίσουν τη σημασία της ενίσχυσης της αντιιμπεριαλιστικής πάλης: «Η νεολαία είναι το μέλλον, το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός»! «Αυτή η χώρα ανήκει σ' εμάς, κάτω ο ιμπεριαλισμός»! «Ζήτω η ενότητα των εργατών! Ζήτω η συμφιλίωση των λαών!».

Οι εργασίες της Κυριακής ξεκίνησαν με προβολή βίντεο, την υποδοχή των ξένων αντιπροσωπειών, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών συντρόφων και ομιλία του ΓΓ του ΚΚΤ, Κεμάλ Οκουγιάν. Το συνέδριο πήρε αποφάσεις που αφορούν στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, στις ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις στο πλαίσιο του ανατολικού ζητήματος αλλά και στη δράση του κόμματος στο μέτωπο του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, στη δουλιά στην εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα, στη δράση του κόμματος για τις εκλογές. Επίσης, την Κυριακή, ανακοινώθηκε η εκλογή της νέας ΚΕ και του ΠΓ καθώς και η επανεκλογή της ίδιας τριμελούς συλλογικής ηγεσίας με ΓΓ τον Κεμάλ Οκουγιάν.

Η ελληνική αντιπροσωπεία παρέδωσε χαιρετιστήριο της ΚΕ του ΚΚΕ προς το 8ο Συνέδριο του ΚΚΤ, όπου σημειώνεται ότι τα δύο κόμματα συνδέουν μακρόχρονοι διεθνιστικοί δεσμοί και κοινοί αγώνες, ενάντια στην πολιτική του «διαίρει και βασίλευε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ