Τρίτη 23 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί καινοτομίας

Εκδήλωση για την καινοτομία διοργάνωσε χτες η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου μίλησαν ο υπουργός Δ. Σιούφας, οι υφυπουργοί, οι γενικοί γραμματείς, αλλά και γνωστοί μάνατζερ που τους έφεραν για να τους γνωρίσει το προσωπικό και να πάρει μια άμεση «γεύση» από το τι εστί καινοτομία.

Αλλά και ο υπουργός επιδίωξε με τρία παραδείγματα να δώσει τον ορισμό της καινοτομίας, λέγοντας: «Καινοτομία στο άναμμα της φωτιάς ήταν το πέρασμα από την τσακμακόπετρα στο σπίρτο. Καινοτομία ήταν επίσης ο αναπτήρας μπροστά στο σπίρτο. Καινοτομία είναι και το πέρασμα από το αυτοκίνητο με ταχύτητες στο αυτόματο αυτοκίνητο».

Θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί - με βάση την κυβερνητική πολιτική - ότι «καινοτομία» είναι και το πέρασμα στη σύνταξη στα 65 και στα 75; «Καινοτομία» είναι και το πέρασμα στο 12ωρο και 14ωρο (άμα «χρειαστεί») με μικρότερες αποδοχές; «Καινοτομία είναι να μένει «σταθερός» ο πληθωρισμός, να αυξάνεται συνεχώς ο παραγόμενος πλούτος και ο κόσμος να μη μπορεί να «αγγίξει» τα λαχανικά; «Καινοτομία» είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η κατάργηση του άρθρου 16;

Επειδή υποψιαζόμαστε πως μάλλον τέτοιες «καινοτομίες» έχουν στο μυαλό τους, ε, τότε να μας λείπουν....


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ