Κυριακή 6 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

Εννιά είναι τα σημεία, που αποτελούν τη βάση του «κοινωνικού διαλόγου» της απάτης, και δεν είναι άγνωστα στους εργαζομένους, αφού τους καταταλαιπωρούν για πολλά χρόνια. Εχουν καθοριστική συμβολή στην αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας, στην ένταση της εκμετάλλευσης, της αφαίμαξης των εργαζομένων, στην καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων(σελίδες 10-11).

Οργανωμένη η επίθεση, που ξεδιπλώνεται από την αστική τάξη, ενάντια στο ΚΚΕ, και χτυπά συνδυασμένα την πολιτική και τακτική του, στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την πολιτική ενσωμάτωσης της Ελλάδας σ' αυτήν, και ταυτόχρονα την πολιτική ενότητας και συμμαχιών (σελίδες 10-11).

Ολα όσα συνέβησαν τις τελευταίες δύο βδομάδες στη Ραφήνα έχουν τις ρίζες τους βαθιά θαμμένες πίσω στο χρόνο στις αρχές της δεκαετίας του 80', χωρίς βέβαια, να μπορούσε τότε να φανταστεί κανείς, πως η ανησυχίες τους θα αποδεικνύονταν μικρές μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής και της αλλοίωσης που επιφύλασσαν για την περιοχή τα μεγαλοσυμφέροντα και οι κυβερνήσεις που τα στηρίζουν (σελίδα 13).

Δυνατότητα για να χτίσει ακόμα ένα γυάλινο μεγαθήριο στο κτήμα ΘΩΝ, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Αλεξάνδρας, δίνει η κυβέρνηση στην εταιρία «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική» (σελίδα 16)

Στις 9 Ιούλη, στις 11 το βράδυ, μεταδόθηκε ένα ντοκουμέντο - φιλμ, που αναφερόταν στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου και ειδικά στη δράση και στη ζωή του ΔΣΕ (Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας) με καλεσμένους μερικούς στρατηγούς του εθνικού στρατού και περιεχόμενο άκρως συκοφαντικό ενάντια στον ΔΣΕ, αποκαλώντας τον τρομοκράτη, και ότι όλοι οι αγωνιστές μαχητές και διοικητές πολεμούσαν κάτω από τρομοκρατικό καθεστώς! (σελίδες 18-19).

Πρόσφατες οι εξαγγελίες για την αναμόρφωση του συστήματος υγείας και τη «μεταρρύθμιση» του ΕΣΥ. Οπου ανάμεσα σε άλλα προβλέπεται ότι από το 2001 αρχίζει σταδιακά να περιορίζεται το «καθεστώς της αποκλειστικής νοσοκόμας» και καταργείται ολοκληρωτικά από το 2003 (σελίδα 20).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org