Σάββατο 20 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Προεκλογική ομιλία σε στελέχη

Εντονα προεκλογικό χαρακτήρα είχε η ομιλία που εκφώνησε ο Κ. Καραμανλής χτες το απόγευμα σε στελέχη της ΝΔ, επιχειρώντας ταυτόχρονα να κινητοποιήσει τον κομματικό μηχανισμό για τη στήριξη των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους μεγαλεπήβολους στόχους των επόμενων χρόνων (περιφερειακή ανάπτυξη, μεγάλα οδικά έργα, κ.ο.κ.), αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στον τρίχρονο απολογισμό της κυβερνητικής θητείας, προφανώς για να μην καταδειχτεί ότι τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα έχουν οξυνθεί από την πολιτική που εφαρμόστηκε.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του συνεδρίου της ΝΔ τον ερχόμενο Ιούνη - Ιούλη, προσδιόρισε το ρόλο του «σύγχρονου κόμματος» ως κόμματος που «προωθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», «οδηγεί τις εξελίξεις και δε σύρεται πίσω από αυτές», φιλοτεχνώντας ένα «ροοδευτικό» προσωπείο για το κόμμα του. «Είμαστε παράταξη ανοιχτή, δημοκρατική, προοδευτική, φορέας αλλαγών και μεταρρυθμίσεων», διακήρυξε προσπερνώντας ότι οι λαϊκές μάζες έχουν ήδη καταλάβει πολύ καλά τι σημαίνουν οι «αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις» που εφαρμόστηκαν ή έχουν δρομολογηθεί... Στο συνέδριο, όπως είπε, θα επικυρωθούν πολιτικές που ουσιαστικά θα εντείνουν την αντιλαϊκή επίθεση στο πλαίσιο μιας «ισχυρής, ανταγωνιστικής και εξωστρεφούς οικονομίας».

Τα δύο ισχυρά χαρτιά που, όπως προκύπτει από τη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, θα χρησιμοποιήσει στο έπακρο η κυβέρνηση προεκλογικά είναι τα 36 δισ. ευρώ που «κατευθύνονται στην ελληνική περιφέρεια» και «το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημόσιων έργων που γνώρισε ποτέ η χώρα». Επισήμανε με νόημα ότι το 2007 ξεκινά η κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων που μαζί με την Εγνατία «τριπλασιάζουν το δίκτυο των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων». Παρέλειψε να αναφέρει ότι ταυτόχρονα θα τριπλασιαστούν και τα διόδια, ενώ ο λαός θα πληρώσει διπλά τα έργα που έχουν παραχωρηθεί ήδη στους μεγάλους κατασκευαστικούς κολοσσούς. Πρόκειται για τα έργα στο Μαλιακό, την Ιονία Οδό, τον άξονα Ε65 στην κεντρική Ελλάδα, τους δρόμους από την Κόρινθο στον Πύργο και από την Κόρινθο στην Τρίπολη και την Καλαμάτα.

Καταλήγοντας ο Κ. Καραμανλής κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να «προβάλουν άμεσα το έργο, τους στόχους και την προοπτική που διασφαλίζουμε», διαβεβαιώνοντάς τους ότι «τους εμπιστεύεται όλες και όλους».

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, όπου αναμένεται ότι θα αναφερθεί στα θέματα της «τρέχουσας επικαιρότητας» και τους στόχους της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ