Σάββατο 20 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Πιο δυνατά! Πιο μαζικά!

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα! Ολοι στους δρόμους! Ξανά! Πιο δυναμικά! Πιο μαζικά! Θα τους σταματήσουμε»! Ο συναγερμός είναι «στο κόκκινο» στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας. Τα αμφιθέατρα παίρνουν «φωτιά», οι συζητήσεις φουντώνουν, οι σχολές θυμίζουν καζάνι που βράζει, ενώ πολλές από αυτές ήδη τελούν υπό κατάληψη.

Φοιτητές και σπουδαστές είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω, «να μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους» και ετοιμάζονται για νέο γύρο - ακόμη πιο - δυναμικών, μαζικών και πολύμορφων κινητοποιήσεων. Επόμενος σταθμός είναι η Τετάρτη 24 Γενάρη, όπου θα πραγματοποιηθούν νέα πανεκπαιδευτικά - παλλαϊκά συλλαλητήρια σε κάθε πόλη. «Κλιμακώνουμε και δυναμώνουμε τη δράση μας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, την κατάργηση του άρθρου 16 και το νόμο - πλαίσιο, κόντρα σε κάθε προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας», είναι η απάντησή τους στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα μορφωτικά δικαιώματά τους, αλλά και σε διάφορα τεχνάσματα που θέλουν να παρουσιάσουν τον αγώνα τους ως αποσπασματικό ενάντια στο ένα ή το άλλο μέτρο.

Ηδη τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε διαδικασίες γενικών συνελεύσεων και συζητήσεων αρκετοί φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, ενώ από Δευτέρα και Τρίτη προγραμματίζονται νέες γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν την παραπέρα δράση τους. Πάνω από 150 φοιτητικοί σύλλογοι και πάνω από 40 σπουδαστικοί (που αντιστοιχούν σε πάνω από 400 τμήματα σε όλη την Ελλάδα) βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με πρωτόγνωρη πολύμορφη δραστηριότητα και καταλήψεις, οργανώνουν την πάλη τους και συντονίζουν τη δράση τους. Την ίδια στιγμή ο ένας μετά τον άλλο οι σύλλογοι καταδικάζουν τις προβοκατόρικες μεθοδεύσεις - οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τη δράση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος - που έχουν στόχο να στρώσουν το δρόμο στην κυβέρνηση για την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Παράλληλα, φοιτητές και σπουδαστές κλιμακώνουν την πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα σε καθημερινή βάση με καταλήψεις, κλεισίματα δρόμων, αποκλεισμούς εθνικών οδών και σιδηροδρομικών σταθμών και άλλες μορφές πάλης. Ακόμη προγραμματίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις 1-3 Φλεβάρη που πραγματοποιείται η Σύνοδος των Πρυτάνεων, μαζικές διαδηλώσεις και καταλήψεις 22-28 Φλεβάρη και το Μάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16, πολύμορφη δράση και καταλήψεις σε όλες τις σχολές μπροστά και στην κατάθεση του νόμου - πλαισίου όποτε κι αν γίνει, ενώ προκειμένου να οργανώσουν καλύτερα την πάλη τους βάζουν στην ημερήσια διάταξη συσκέψεις συντονισμού με σωματεία, συνδικάτα, συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων και 15μελή μαθητών, εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και συνοικίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ