Σάββατο 5 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ - ΒΟΛΟΣ
Επί ποδός οι εργαζόμενοι

Συγκεντρώσεις ενάντια στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, θα πραγματοποιηθούν σε Λάρισα και Βόλο στις 24 Αυγούστου

Με συγκεντρώσεις καταδίκης των νέων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στις 24 Αυγούστου, θα «υποδεχτούν» το στημένο «κοινωνικό διάλογο» οι εργαζόμενοι της Λάρισας και του Βόλου, κόντρα στη συναινετική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

Τη συγκέντρωση στη Λάρισα, διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που πήρε για το συντονισμό της δράσης των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα. Συγκεκριμένα, σε συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αποφάσισε ένα πολύμορφο πρόγραμμα δράσης, που περιλαμβάνει: Συζήτηση και περιοδείες σε χώρους δουλιάς, συνεδριάσεις των ΔΣ των Σωματείων, μοίρασμα ανακοινώσεων των σωματείων, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 24 Αυγούστου, συναυλία την 1η Σεπτέμβρη, συμμετοχή στη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη με το ΠΑΜΕ στις 2 Σεπτέμβρη, συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 16 Σεπτέμβρη, συμμετοχή στη διαδήλωση που θα γίνει στην Πράγα στις 22 Σεπτέμβρη, διαδήλωση για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συμμετοχή στη σύσκεψη συνδικαλιστικών δυνάμεων στη Γαλλία στις 29 Σεπτέμβρη, συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα μέσα Οκτώβρη στην Αθήνα και απεργία στα μέσα Νοέμβρη.

Το πλαίσιο των θέσεων, που ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αφορά: Στη ριζική αντίθεση, στην καταδίκη και στην απόρριψη των αντεργατικών αποφάσεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στη διεκδίκηση μιας σειράς μέτρων προς όφελος των εργαζομένων, στην πλήρη και σαφή καταδίκη του στημένου «κοινωνικού διαλόγου», από κυβέρνηση, εργοδοτικές οργανώσεις και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, στη σαφή καταγγελία της προδοτικής, για τα εργατικά συμφέροντα, στάσης των ξεπουλημένων πλειοψηφιών των διοικήσεων των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και άλλων κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων και στη χάραξη αγωνιστικού προγράμματος δράσης της εργατικής τάξης. Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή, μετά τη συνεδρίασή της, αναφέρει ότι «το ΕΚΛ δεν έχει αυταπάτες και αποφασίζει τη ρήξη και τη σύγκρουση με τις ξεπουλημένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».

Για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης των εργαζομένων της Λάρισας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των ΔΣ Σωματείων του νομού, που συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο.

Βόλος

Τη συγκέντρωση στο Βόλο, διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών, η οποία αποφάσισε επίσης: Αντιπολεμική εκδήλωση την 1η Σεπτέμβρη, συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της ΔΕΘ στις 2 Σεπτέμβρη, συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 16 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, διήμερο εκδηλώσεων για τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση στις 23 και 24 Σεπτέμβρη και συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα μέσα Οκτώβρη. Επιπλέον, καθημερινά θα πραγματοποιούνται περιοδείες, εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε εργασιακούς χώρους.

Σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου επισημαίνει ότι με τα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, προωθείται ένας βάρβαρος εργασιακός μεσαίωνας, που θα σημαδέψει αρνητικά τη ζωή των εργατοϋπαλλήλων και των οικογενειών τους για τα επόμενα χρόνια. Καλεί, δε, τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΒ, που συμμετέχουν στο στημένο «κοινωνικό διάλογο» και να απαιτήσουν: Την απόσυρση των αντεργατικών μέτρων, την αποχώρηση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΒ από κάθε είδους στημένους «διαλόγους» και να μετατρέψουν τους χώρους δουλιάς και τους κλάδους σε οχυρά υπεράσπισης και διεύρυνσης των εργατικών κατακτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ