Τετάρτη 17 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Ξανά σήμερα στα Προπύλαια
  • Στις 12 το μεσημέρι το αγωνιστικό ραντεβού στην Αθήνα
  • Στις 5 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη
  • Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια προγραμματίζονται σε πολλές πόλεις

Με την αποφασιστικότητα ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τον αγώνα για δημόσια δωρεάν Παιδεία και κατεβαίνουν ξανά σήμερα στους δρόμους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Το σημερινό αγωνιστικό ραντεβού της Αθήνας είναι στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 5 μ.μ. στο Πολυτεχνείο, ενώ πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια προγραμματίζονται σε πολλές ακόμα πόλεις.

Δυναμικά συνεχίζουν οι φοιτητές τον αγώνα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, το νέο νόμο - πλαίσιο και όλα τα μέτρα ιδιωτικοποίησης της Παιδείας που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ. Οι χτεσινές γενικές συνελεύσεις χαρακτηρίστηκαν από μαζικότητα αντίστοιχη με τον προηγούμενο γύρο και διάθεση συνέχισης των αγώνων. Στις σημερινές κινητοποιήσεις με καταλήψεις των σχολών τους συμμετέχουν 30 φοιτητικοί σύλλογοι από την Αθήνα. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και όλοι οι σπουδαστικοί σύλλογοι της Αθήνας.

Μετά το συλλαλητήριο προγραμματίζεται πανελλαδική συνάντηση συντονισμού της δράσης φοιτητών στο Πολυτεχνείο και πανελλαδική συνάντηση συντονισμού σπουδαστών στο Χημείο.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) με 24ωρη απεργία, η ΟΛΜΕ με τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11π.μ.-2μ.μ. και 2-5μ.μ.), ενώ δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις δύο πρώτες του απογευματινού κήρυξε και το ΔΣ της ΔΟΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Το αγωνιστικό ραντεβού της Θεσσαλονίκης ορίστηκε για τις 5.30 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο. Στο συλλαλητήριο καλεί και η Επιτροπή Φορέων Θεσσαλονίκης ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, ενώ στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετέχουν 27 φοιτητικοί και δυο σπουδαστικοί σύλλογοι, οι οποίοι έχουν προχωρήσει και σε καταλήψεις των σχολών τους.

Συλλαλητήρια πραγματοποιούνται στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία στη Λάρισα, στις 11 π.μ. στο «Θόλο» του Πανεπιστημίου στο Βόλο συναντιούνται οι φοιτητές και κατευθύνονται με πορεία στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα συναντηθούν με τους μαθητές των σχολείων της πόλης, ενώ στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας διαδηλώνουν φοιτητές και μαθητές.

Ακόμα, συλλαλητήρια προγραμματίζονται στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες (προσυγκέντρωση στις 5 μ.μ. στο ΤΕΙ) στις 12 το μεσημέρι στην Ακαδημία στα Γιάννενα, στις 11 το πρωί στο Πυροβολικό στην Πρέβεζα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο στην Κέρκυρα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ