Τετάρτη 3 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στη συνάθροιση

Χωρίς καμία νομική αξία, χωρίς νομιμοποίηση στη συνείδηση του λαού, σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα, η αντιδημοκρατική εγκύκλιος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων δε θα περάσει

Τη νέα, αντιδημοκρατική πρόκληση της κυβέρνησης και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα, ο οποίος επέλεξε τις τελευταίες μέρες του 2006 για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα ασφυκτικού περιορισμού του δικαιώματος στις διαδηλώσεις, καταγγέλλει στον ελληνικό λαό η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη».

Στη σχετική ανακοίνωση, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» τονίζει: «Η εγκύκλιος του κ. υπουργού, που περιλαμβάνει μια σειρά φιλόδοξες αντιδραστικές ρυθμίσεις, δεν έχει καμιά νομική αξία παρά τα όσα αντίθετα διατείνεται ο υπουργός. Πολύ περισσότερο, δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού ένα τέτοιο αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό μέτρο».

Σημειώνει ότι με ύφος «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ο υπουργός προσπαθεί να επιβάλει απαγορεύσεις, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα, αλλά και με τις κατακτήσεις του λαού μας στο πεδίο της ελευθερίας των συναθροίσεων. Οτι πρόκειται για προσπάθεια να εφαρμοστεί το πνεύμα και οι αντισυνταγματικές, αντιδημοκρατικές διατάξεις του χουντικού νομοθετικού διατάγματος 794/1971 και πως έτσι αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. «Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και από την προηγούμενη κυβέρνηση με την υιοθέτηση της εισαγγελικής γνωμοδότησης 4/1999 και με το προσχέδιο νόμου του τότε αρμόδιου υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη», υπενθυμίζει.

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για επιδιώξεις που εντάσσονται σε ένα συνολικό σχεδιασμό και αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού μας. Τέτοιες ρυθμίσεις αποτελούν μέρος του γενικότερου περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, των αντιδημοκρατικών νομοθετημάτων, όπως ο τρομονόμος, ο ευρωτρομονόμος, η Συνθήκη Σένγκεν, η Ευρωπόλ, οι "αντιτρομοκρατικές" συμφωνίες ΗΠΑ - ΕΕ στις οποίες συμμετέχει και η χώρα μας κλπ. Θέλουν το λαό μας αλυσοδεμένο, ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει όταν ληστεύεται το εισόδημά του, όταν λεηλατούνται οι κοινωνικές κατακτήσεις του, να πλήξουν καίρια τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού μας», επισημαίνει η «Δημοκρατική Συσπείρωση».

Σε αυτό το πλαίσιο καλεί τον ελληνικό λαό και τους μαζικούς του φορείς, τα εργατικά συνδικάτα και τις επιστημονικές ενώσεις σε ένταση του αγώνα, με στόχο να ματαιωθούν τα σχέδια καταστολής και απαγόρευσης της ελευθερίας των συναθροίσεων και των μαζικών διαδηλώσεων. «Η αντιδημοκρατική εγκύκλιος δε θα περάσει», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ