Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μπορεί να γίνει μια χρονιά καλή για το λαό και τη νεολαία το 2007

Το 2007 μπορεί να γίνει μια χρονιά καλή για το λαό και όχι για την πλουτοκρατία, στο βαθμό που σημαντικά τμήματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική τους δύναμη, για να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους, να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί η ΝΔ και συναινεί το ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχει αρκετή εμπειρία, για να αποβληθούν οι αυταπάτες και τα ιδεολογήματα των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Ο λαός μπορεί να αντιμετωπίσει την πολιτική των αντιδραστικών αναπροσαρμογών που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Σε διαφορετική περίπτωση, το αύριο προδιαγράφεται δυσοίωνο, καθώς η κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων στην Παιδεία, στο Ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στο εισόδημα, στα δικαιώματα και τις ελευθερίες, αποτελεί διακηρυγμένο στόχο της ΕΕ και δέσμευση των κομμάτων της.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να διαμορφωθεί τώρα ένα πιο ισχυρό ριζοσπαστικό ρεύμα στην εργατική τάξη και το λαό, στην πάλη για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο και της εξουσίας και της οικονομίας.

Μόνο η διαμόρφωση αυτού του ρεύματος της λαϊκής αντεπίθεσης μπορεί να επιδράσει στη δημιουργία της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής λαϊκής συμμαχίας, στην ανατροπή του αρνητικού για το λαό συσχετισμού των δυνάμεων.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία να κινητοποιηθούν για το μεγάλο και κρίσιμο θέμα της Παιδείας που βρίσκεται στο μάτι ενός αντιδραστικού κυκλώνα. Να συσπειρωθούν και να δράσουν από κοινού τη νέα χρονιά, ώστε να παρεμποδίσουν και να ματαιώσουν τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και έχουν στόχο την πλήρη προσαρμογή όλης της εκπαίδευσης στις ανάγκες του κεφαλαίου, πλήττοντας καίρια το δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας στη μόρφωση και στη σταθερή εργασία με δικαιώματα.

Να διεκδικήσουν: Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, ΑΕΙ - ΤΕΙ στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην αναθεώρηση - κατάργηση του άρθρου 16, στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ - ΤΕΙ και στην παράδοσή τους στους επιχειρηματίες, στα επικίνδυνα -αντιεπιστημονικά βιβλία της διαθεματικότητας.

Το ΚΚΕ δεσμεύεται απέναντι στους εργαζόμενους και στο λαό ότι και το 2007 θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις του για να έρθει ο λαός στο προσκήνιο, για να γίνει πιο ισχυρό και ικανό στην πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση και στη δράση του για να οικοδομηθεί η λαϊκή συμμαχία της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

ΑΘΗΝΑ 31/12/06


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ