Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ευρωσύνταγμα «από το παράθυρο»

Εκστρατεία πλύσης εγκεφάλων εξαπολύει η ΕΕ και οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού κεφαλαίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε βάρος των λαών, για να επαναφέρουν το νεκρό Ευρωσύνταγμα από το παράθυρο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Εκθεσης για τις «θεσμικές πτυχές της ικανότητας της ΕΕ να εντάσσει νέα κράτη - μέλη», τόνισε ότι οι πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιστρατεύονται, για να πειστούν οι λαοί για τον ευρωενωσιακό «μονόδρομο» και ν' αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη λαϊκή αμφισβήτηση του ίδιου του οικοδομήματος της ΕΕ.

Αιτιολογώντας τη στάση του Κόμματος στην ψηφοφορία, ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε ότι «η Εκθεση για τις "θεσμικές πτυχές της ικανότητας της ΕΕ να εντάσσει νέα μέλη" επιβεβαιώνει τη σταθερή προσήλωση των πολιτικών εκφραστών του ευρωπαϊκού κεφαλαίου στο Ευρωκοινοβούλιο να νεκραναστήσουν το αντιδραστικό Ευρωσύνταγμα, που καταδικάστηκε από τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Με αφορμή τον διακαή πόθο τους για την ένταξη νέων χωρών στην ΕΕ, προβάλλουν τις πιο αντιδραστικές πλευρές του Ευρωσυντάγματος (όπως την πλήρη κατάργηση της ομοφωνίας, την ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Κομισιόν, τη θέσπιση θέσης υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ, την απλοποίηση της τροποποίησης των Συνθηκών), ως αναγκαίες δήθεν μεταρρυθμίσεις για την "αποτελεσματικότερη λειτουργία της Ενωσης", εννοώντας την ανεμπόδιστη δυνατότητα του μονοπωλιακού κεφαλαίου να προωθεί τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, την αντιλαϊκή, ιμπεριαλιστική πολιτική του σε βάρος των λαών της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου.

Περιφρονώντας προκλητικά τη δηλωμένη θέληση των λαών για απόρριψη του Ευρωσυντάγματος, καλούν σε ένταση της εκστρατείας "πλύσης εγκεφάλου" των λαών, ώστε να υποχρεωθούν τελικά να το αποδεχτούν, θέτοντας μάλιστα ως στόχο την προώθησή του μέχρι το τέλος του 2008. Οι πιέσεις, οι εκβιασμοί, η τεράστια επιχείρηση χειραγώγησης συνειδήσεων, αντανακλούν τη βαθιά ανησυχία των πολιτικών δυνάμεων του "ευρωμονόδρομου", από την ολοένα και αυξανόμενη αμφισβήτηση του ίδιου του αντιδραστικού οικοδομήματος από τους λαούς. Για τους λόγους αυτούς καταψηφίζουμε την Εκθεση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ