Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και η οπτική γωνία

Ως συνεπής εκφραστής των συμφερόντων της ολιγαρχίας, διαπιστώνει επίσης ότι οι... τελευταίες τρεις δεκαετίες χαρακτηρίστηκαν από μια παγκόσμια «επανάσταση» στο ρυθμιστικό πλαίσιο, ταυτόχρονα με την απελευθέρωση των αγορών και τις αποκρατικοποιήσεις.

Είναι τελικά ζήτημα οπτικής γωνίας. Οι αστοί και οι απολογητές τους, το αντεπαναστατικό κύμα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, το ονομάζουν «επανάσταση». Και ξέρουν πολύ καλά τι λένε. «Επανάσταση» κατά τον Γ. Αλογοσκούφη για τις χώρες αυτές συνιστά: ύπαρξη καπιταλιστικής ιδιοκτησίας με την κατάργηση της κοινωνικής ιδιοκτησίας, δηλαδή η κατάργηση της λαϊκής περιουσίας, επομένως και η απομάκρυνση από το μοντέλο της κεντρικά κατευθυνόμενης οικονομίας, η επαναξιολόγηση του ρόλου του ιδιωτικού τομέα και η έμφαση στους μηχανισμούς της αγοράς...

Στο τέλος όμως με την όρεξη θα μείνουν. Γιατί ο 21ος αιώνας, θα αποδειχτεί ο αιώνας, όχι της καταθλιπτικής κυριαρχίας του κεφαλαίου, αλλά των νέων εργατικών, σοσιαλιστικών επαναστάσεων. Και πολύ φοβούμαστε, ότι οι απολογητές του κεφαλαίου θα μείνουν και αυτοί στα αζήτητα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ