Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Για δέκατη έβδομη μέρα συνεχίζουν σήμερα την κατάληψη του δημαρχείου οι συμβασιούχοι του Δήμου Χαλκιδέων, που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες (από 4 μέχρι και 10), την ώρα που, εδώ και χρόνια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπονομεύουν συστηματικά το ίδιο το δικαίωμα των συμβασιούχων στη μόνιμη και σταθερή δουλιά με δικαιώματα.

«ΝΕΟΣΕΤ»: Σε έξι τρομοκρατικές απολύσεις προχώρησε η διεύθυνση της επιχείρησης επίπλων γραφείου ΝΕΟΣΕΤ, που εδρεύει στο Βασιλικό Εύβοιας. Η εργοδοσία προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να εμποδίσει την οργάνωση των εργαζομένων στο νεοσύστατο επιχειρησιακό σωματείο. Με ανακοίνωσή της, η προσωρινή διοίκηση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων ΝΕΟΣΕΤ καλεί σε πύκνωση των γραμμών του σωματείου «για να αντισταθούμε στις παράνομες απολύσεις και τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία».

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ: Στις 19 Δεκέμβρη ολοκληρώνονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Λογιστών Αθήνας, στα γραφεία του σωματείου (Κάνιγγος 27). Σήμερα, οι λογιστές θα ψηφίζουν από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Οι αρχαιρεσίες θα συνεχιστούν την Κυριακή 17/12 (11 π.μ. - 6 μ.μ.) και την Τρίτη 19/12 (1 μ.μ. - 8 μ.μ). Οι λογιστές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο και την αστυνομική τους ταυτότητα.

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Σε νέα 24ωρη απεργία προσανατολίζονται για σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον προαστιακό σιδηρόδρομο, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση συναδέλφου τους. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η απόλυση αποτελεί προάγγελο και άλλων απολύσεων, ενόψει της ενσωμάτωσης του προαστιακού στη θυγατρική του ΟΣΕ, «ΤΡΑΙΝΟΣΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ