Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
KOINOBOYΛEYTIKH ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αποσυρθούν οι τροπολογίες

Να μην εισαχθούν για συζήτηση οι - σε άσχετο νομοσχέδιο - τροπολογίες για τον ΟΤΕ και τον αναπτυξιακό νόμο, ζήτησε πριν από τη χτεσινή συνεδρίαση σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλ. Παπαρήγα.

Σε σχετική επιστολή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προς την πρόεδρο της Βουλής Α. Ψαρούδα - Μπενάκη τονίζεται:

«Εισάγεται σήμερα (σ.σ. χτες) για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο "Μεταβολές στη Φορολογία Εισοδήματος, απλουστεύσεις στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και άλλες διατάξεις" με κύριο και σχεδόν αποκλειστικό αντικείμενο φορολογικά θέματα (φορολογία εισοδήματος κεφαλαίου, ΚΒΣ, ΦΠΑ).

Στο νομοσχέδιο αυτό προστέθηκαν από την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, δύο σοβαρότατες τροπολογίες που θα έχουν επιπτώσεις σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Η μία αφορά τη με νομοθετική ρύθμιση θέσπιση Κανονισμού Προσωπικού στον ΟΤΕ και τη μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ κάτω από το 1/3 των μετοχών.

Η δεύτερη αφορά τροποποίηση του νόμου 3299/2004 (λεγόμενου αναπτυξιακού νόμου). Και οι δύο τροπολογίες είναι προφανώς παντελώς άσχετες, με το κύριο αντικείμενο του εισαγόμενου στην Ολομέλεια της Βουλής φορολογικού νομοσχεδίου και επομένως, σύμφωνα με το άρθρο 74 παράγραφος 5 του Συντάγματος δεν πρέπει να εισαχθούν για συζήτηση. Ζητούμε να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ