Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ
Στους τόπους δουλιάς η μάχη της κλιμάκωσης

Καθολική η συμμετοχή στη χτεσινή πρώτη μέρα, με τις ταξικές δυνάμεις να πρωτοστατούν στην περιφρούρηση. Πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο

Από παλαιότερη περιφρούρηση απεργίας στο ΝΥΜΑ του ΟΤΕ
Από παλαιότερη περιφρούρηση απεργίας στο ΝΥΜΑ του ΟΤΕ
Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στον ΟΤΕ -δούλεψε μόνο το προσωπικό ασφαλείας - στη χτεσινή πρώτη μέρα της απεργίας ενάντια στην τροπολογία της κυβέρνησης της ΝΔ, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Η απεργία συνεχίζεται σήμερα και αύριο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο των εργαζομένων του ΟΤΕ στην Αθήνα.

Οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας με επιτυχία. Στην Αθήνα βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο κτίριο του ΟΤΕ (ΝΥΜΑ) επί της 3ης Σεπτεμβρίου, όπου κυριολεκτικά δε δούλεψε τίποτα (ούτε καν οι πληροφορίες καταλόγου), καθώς η συμμετοχή των συμβασιούχων αλλά και των εργαζομένων που δουλεύουν τρίωρα ήταν μαζική. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κινητοποίησης ήταν η προσέλευση απεργών της επιχείρησης - από άλλους χώρους δουλιάς όπου υπήρχε καθολική συμμετοχή - για την ενίσχυση της περιφρούρησης.

Οι συζητήσεις με τους απεργούς ανέδειξε την αγωνιστική τους διάθεση, καθώς οι ίδιοι έθεσαν θέμα για την καλύτερη οργάνωση και περιφρούρηση της απεργίας σήμερα. Ανάλογη εικόνα υπήρξε και στη Θεσσαλονίκη, όπου στελέχη του ΠΑΜΕ και νέοι που εργάζονται στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση, χτες το πρωί, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ στην πόλη.

Κλιμάκωση με το ΠΑΜΕ

Η ΕΣΚ ΟΤΕ, στα πλαίσια της σημερινής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Αλλά να συμμετάσχουν και στο αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο για να απαιτήσουν την άμεση απόσυρση της τροπολογίας και να διεκδικήσουν: Ενιαίο αποκλειστικά φορέα τηλεπικοινωνιών, «όχι» στην κατάργηση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού του ΟΤΕ, μονιμότητα σε όλο τον όμιλο, μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, 35ωρο-5ήμερο-7ωρο, 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής Νομού Αττικής επισημαίνει ότι οι εξελίξεις στον ΟΤΕ αφορούν όλους «τους εργαζόμενους στον κλάδο μας», καθώς αντίστοιχες αρνητικές συνέπειες με αυτές που βιώνουν ήδη οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ θα υπάρξουν και για τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου. Αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες των συμβιβασμένων ηγεσιών - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - στα συνδικάτα του ΟΤΕ τονίζει ότι με τη στάση τους όχι μόνο στερούν τη μεγάλη εργατική κατάκτηση της μονιμότητας αλλά δυσκολεύουν και τον αγώνα χιλιάδων συναδέλφων στον κλάδο, για σταθερή, πλήρη και μόνιμη εργασία, για περισσότερα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καταλήγοντας η προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου καλεί τους εργαζόμενους όλου του κλάδου να γραφτούν μέλη του, να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή και να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους του ΟΤΕ για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ