Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Διευρύνεται το απεργιακό μέτωπο

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στη σημερινή πανεργατική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας
Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας
Με 48ωρη απεργία, που ξεκινούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τα ιδρύματα Πρόνοιας, και την 24ωρη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, συνεχίζονται σήμερα οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας. Ηδη από χτες ξεκίνησαν 48ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία Αθήνας - Πειραιά και οι συμβασιούχοι γιατροί του ΙΚΑ στην Αττική.

Χτες οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά έκαναν παράσταση στο υπουργείο Υγείας, ενώ αύριο η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) κάνει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί και μετά. Στη διάρκεια της στάσης εργασίας θα γίνει συνέλευση στον «Ευαγγελισμό», όπου κεντρικό θέμα θα είναι οι προτάσεις του υπουργείου Υγείας, όπως διατυπώθηκαν στην προχτεσινή συνάντηση του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), στα πλαίσια της λειτουργίας της Επιτροπής για το θέμα των εφημεριών.

Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί όλους τους εργαζόμενους στη μάχη για την επιτυχία των απεργιών και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία της Εθνικής Αντίστασης, ώρα 11 π.μ.

Επίσης η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» με ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους και τους ασθενείς υπογραμμίζει ότι ο αγώνας των γιατρών - πέρα από τις κλαδικές διεκδικήσεις - γίνεται «για να μην πληρώνει κανείς εργαζόμενος για υπηρεσίες υγείας». «Τα δικαιώματα του ασθενούς, του γιατρού, του νοσηλευτή δε χωράνε σ' ένα εμπορευματοποιημένο σύστημα» υπογραμμίζει η «Πανεπιστημονική» και καλεί τους εργαζόμενους και τους ασθενείς σε ένα μέτωπο υγείας που θα ανατρέψει αυτή την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ